Slovenke se v Tartuju že pripravljajo na Estonijo

Uncategorized 31. Maj 201913:52 > 13:56
Aleš Oblak

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Estoniji, kjer jo v nedeljo čaka tretja tekma evropske lige, opravila prvi trening. Vzdušje v našem taboru je še naprej zelo dobro, dekleta z veliko motivacije pričakujejo obračun s tekmicami.

Povezano

Slovenske odbojkarice so se z Estonkami pomerile v soboto v Mariboru in v uvodu v evropsko ligo, v kateri naša izbrana vrsta cilja na uvrstitev v finale, slavile prepričljivo, s 3:0. A na trenutke igra naših deklet ni bila na visoki ravni, zato selektor Alessandro Chiappini opozarja, da bodo morala dekleta v Tartuju znova igrati vsaj tako dobro, kot v sredo v Grčiji, ko so si njegove varovanke zagotovile pomembno zmago nad Grčijo: “Estonija je dobra ekipa in na tekmi, ki smo jo igrali v Mariboru, je bil lahek le prvi niz, ki smo ga odigrali skoraj perfektno, brez napak in s polno kontrolo. A v trenutku, ko nismo igrali na visoki ravni, so se nam zelo približali in morali nato smo se morali zelo boriti, da smo zmagali. Na to moramo biti pozorni, a mislim, da nas je tekma v Mariboru veliko naučila. Igrati bomo morali dobro, pripraviti se moramo na težek obračun in le na ta način lahko razmišljamo o našem velikem cilju.”

Slovenke so v Estonijo pripotovale neposredno iz Grčije, po dolgi in naporni poti včeraj niso trenirale, danes pa so v novem športnem kompleksu Sports Hall University of Tartu že opravile prvi trening, drugi jih čaka v popoldanskih urah. Utrujenost se našim dekletom še pozna, a reprezentančna sprejemalka Anita Sobočan je prepričana, da bodo s soigralkami do nedelje že povsem pripravljene: “Čeprav smo malo utrujene od poti, smo v Estonijo vseeno prispele tri dni pred tekmo in mislim, da je to dovolj časa, da se spočijemo in gremo na tekmo dovolj sveže, da prikažemo boljšo igro kot v Mariboru. Mislim, da smo že v Grčiji dvignile nivo igre, odigrale zelo ekipno in pokazale, da smo me tista ekipa, ki ji mora na koncu pripasti prvo mesto. Vseeno gremo na tekmo, da odigramo boljše kot v Mariboru in da gremo po še eno zmago.”

Na tekmi v Grčiji se je z dobro igro izkazala 17-letna Žana Zdovc Sporer, ki si priložnosti za igro želi tudi v Tartuju: “Pričakujemo težko tekmo, vsekakor smo se na Estonke že dobro pripravili in tako bomo tudi nadaljevali. Upam, da tudi to tekmo končamo enako, kot tisto prvo, torej z zmago s 3:0.”

Srečanje med Estonijo in Slovenijo bo na sporedu v nedeljo, ob 16. uri.