Federer: Imel sem priložnosti, a jih nisem izkoristil

Uncategorized 7. Jun 201919:13 > 19:14
Getty Images/Clive Brunskill

Švicarski tenisač Roger Federer, ki se je po porazu v polfinalu proti Rafaelu Nadalu poslovil od igrišč Roland Garrosa, je priznal, da so bile razmere za igro zahtevne in da je bil presenečen, ker se je na peščenem grand slamu prebil med najboljše štiri.

Rafael Nadal je obračun velikih tekmecev dobil s 3:0 v nizih, dvoboj pa je zaznamoval predvsemo močen veter.

V prvem nizu sem se predvsem privajal na pogoje. Bilo je noro vetrovno. To je obema podrlo načrte. Najprej skušaš oceniti, kako igrati, kaj si lahko dovoliš in česa ne. Je potrebno igrati z več spina, izsiljevati daljše izmenjave, napasti mrežo? Oba sva se zavedala, da je v takšnih razmerah možno vse. Ob sunku vetra se ti hitro ponudi priložnost, da na svoj začetni udarec izgubiš dve točki in pri rezultatu 30 oba ne držiš vseh niti v svojih rokah. To je bila zgodba prvega niza,” je po obračunu razmišljal Federer.

V drugem nizu najbolj obžalujem, ker sem pri vodstvu z 2:0 izgubil igro na svoj začetni udarec. Težavo je predstavljal veter v hrbet. Če bi se takrat ubranil, bi bil drugi niz povsem drugačen. A ob Rafini kvaliteti in vetru je to bilo skorajda nemogoče. Bil je nezgrešljiv. Ko Rafa pade v svoj ritem in igra svoj sijajni spin ter nadzira backhand, zelo težko prideš do priložnosti. Pogoji so bili za oba enaki, a on je bil boljši. O tem ni nobenega dvoma. Imel sem priložnosti, a jih nisem izkoristil,” dodaja Roger Federer.

Za konec je Federer ocenil še svoj povratek na Roland Garros in razkril načrte za prihodnost.

Turnir je bil sijajen. Zares sem užival. Podpora navijačev ni mogla biti boljša. Morda je bila celo najboljša v moji 20-letni karieri. Vedno so me podpirali, tudi na treningih je bilo glasno. Bili so srečni, ker sem prišel v Pariz. Svojo igro bi ocenil zelo dobro. Mislim, da sem s prebojom v polfinale presenetil tudi samega sebe. Za naslednje leto pa nimam pravega odgovora. Bo tako kot z vsakim turnirjem. Ne vem, kaj se bo zgodilo. Videlo bomo. Vsekakor sem užival, to pa nekako viša možnosti, da se drugo leto vrnem,” dodaja 37-letni Švicar.