Dekleta v Kranjski Gori začela z drugim tednom priprav

Uncategorized 30. Jul 201912:19 > 12:22
OZS

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo, ki se bo 23. avgusta začelo v Turčiji, na Poljskem, Slovaškem in Madžarskem. Slovenski selektor Alessandro Chiappini ima v Kranjski Gori na voljo 16 odbojkaric, motivacije dekletom ne manjka.

Po nastopih v srebrni evropski ligi, v kateri so naše odbojkarice zasedle drugo mesto in v zlatem nizu proti Romuniji izgubile možnost, da bi v prihodnji sezoni nastopale v elitni zlati ligi, je italijanski strateg na slovenski klopi, Alessandro Chiappini, svojim varovankam namenil tri tedne počitka. Prejšnji teden so se dekleta zopet zbrala v Kranjski Gori in začela s pripravami na evropsko prvenstvo.

Z delom v prvem tednu in tudi z začetkom drugega tedna treningov je Chiappini zelo zadovoljen: “Dekleta so na priprave prišla v dobri formi. Mislim, da smo jim pripravili pravilen program, da so lahko zadržale formo. Lahko rečem, da že od začetka lahko vidim zelo motivirano ekipo in da smo v prvem tednu treningov opravili dobro delo. Vesel sem, da smo uspeli dodati nekaj novih stvari, skozi katere bomo skušali še razviti našo igro in tudi dekleta so te spremembe dobro sprejela. Ta teden je bil za nas zelo pomemben. Zdaj smo začeli z drugim tednom priprav, za nami je dober trening in vidim, da stvari, ki smo jih vnesli v delo prejšnji teden, že uspevamo prenesti v igro. Kdo ve, morda lahko že čez nekaj dni to povsem obvladamo. Pred nami je sicer še veliko trdega dela, ampak trenutno smo osredotočeni le na nas same, na naše sposobnosti, z naslednjim tednom pa bomo začeli s tekmami in videli, kje se nahajamo.”

V evropski ligi Chiappini zaradi študijskih obveznosti ni mogel računati na korektorico Izo Mlakar, ki se je zdaj znova priključila izbrani vrsti, tudi ona visoko motivirana: “Igralke smo zelo motivirane in se zelo veselimo vsakega tedna in komaj čakamo na evropsko prvenstvo. Mislim, da zelo dobro treniramo, prvi teden je za nami, zdaj smo drugi teden tu v Kranjski Gori in vzdušje je zelo dobro. Mislim, da vse dobro kaže.”

Slovenski reprezentanci se je po nekaj letih odsotnosti priključila tudi sprejemalka Monika Potokar, z 31 leti najbolj izkušena odbojkarica v naši vrsti. “Spet sem tukaj, po treh letih. Poklicali so me in zdelo mi je prav, da se priključim, saj vedno v svojem srcu nosiš Slovenijo in je prav, da se klicu odzoveš. Malo sem sicer že stara, a zdaj, ko treniram, vidim, da temu sploh še ni tako. Punce so me lepo sprejele, z veliko od njih sem že igrala. In ta njihova mladost me še bolj pomlaja, čeprav treniramo kar naporno, vsaj zame. Trenerski štab je v redu in se veselim novih tekem. Sicer bomo še videli, kako bo. Za mano je šesti, sedmi trening in za zdaj se počutim kar odlično.”

Dekleta bodo v Kranjski Gori, tradicionalni pripravljalni bazi slovenskih odbojkarskih reprezentanc, ostala do konca tedna, nato pa se bodo za nekaj dni preselila v Maribor. V četrtek, 8. avgusta, bo naša vrsta odpotovala na Madžarsko, kjer jo čakajo prve pripravljalne tekme.