Ob 15.00 na SK2: Slovenija za konec proti Poljski

Uncategorized 11. Avg 201912:56 > 13:10
Michele Benda

Slovenski odbojkarji so na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Tokiu enkrat zmagali in enkrat izgubili, danes pa jih čaka še odločilna tekma z gostitelji Poljaki.

  Po uvodnem porazu proti Franciji, so Slovenci v soboto s 3:0 odpravili Tunizijo. Ker so proti Poljakom s 3:0 klonili tudi Francozi, imajo naši fantje še vedno možnosti za uvrstitev na olimpijske igre. Na prvi tekmi današnjega dne, bodo Slovenci stiskali pesti za Tunizijce in upali, da bi Francozom odvzeli vsaj en niz. Tudi če afriškim prvakom ne bo uspelo, lahko Slovenija še vedno prehiti Francijo, če bo imela boljše razmerje v osvojenih nizih in točkah. Vsekakor pa morajo Slovenci s 3:0 in veliko razliko v doseženih točkah premagati Poljake, katerim bi za uvrstitev na olimpijado zadoščal že en osvojen niz.

Tekem proti Poljski na velikih tekmovanjih se Slovenija rada spominja, saj je bila v četrtfinalu leta 2015, v Sofiji, uspešnejša s 3:2. Prav tako smo Poljake premagali na njihovih domačih tleh, leta 2017, ko so na evropskem prvenstvu naši odbojkarji v Krakovu slavili kar s 3:0, izločili Poljake iz nadaljnjega tekmovanja in tako razočarali njihove številne navijače.

Mogoče ravno zaradi tega, v našem taboru, ne glede na zelo majhne možnosti, še vedno verjamejo v srečen scenarij. “Verjamem, da bomo zmagali s 3:0 in se uvrstili na olimpijske igre. Mislim, da vsi verjamemo v to, da jih lahko premagamo, čeprav so zelo močna ekipa,” je po včerajšnji tekmi povedal Jani Kovačič.