Rangersi premočni za Kralje

Getty Images

Hokejisti Los Angelesa so Madison Square Garden zapustili sklonjenih glav. New York Rangersi so zmagali s 3:2, Anže Kopitar je ostal brez točke.

Rangersi so s tretjo zaporedno zmago pomirili svoje navijače, ki jih je skrbela prejšnja serija treh porazov, na katerih so njihovi ljubljenci dobili kar 16 golov. Na zadnjih treh tekmah je igra v obrambi boljša, saj so prejeli le štiri zadetke, to pa je najverjetneje tudi glavni razlog za uspeh. V vratih je znova blestel Henrik Lundqvist, ki je zbral 36 obramb.

“Na zadnjih tekmah sem poenostavil fokus igre. Poskušam vse poenostaviti in bolje berem igro. Obenem so mi v veliko pomoč soigralci, ki odlično igrajo v obrambi, blokirajo strele in dajejo vse od sebe,” je dejal Lundqvist.

New York je povedel preko Brandona Pirrija, ki je v prvi tretjini kaznoval napako Kraljev pri predaji ploščka v svoji obrambni tretjini. Po dobri polovici tekme je na semarofju pisalo 2:0. Derek Stepan je po protinapadu podal Mattu Puempelu, ki je brez težav zadel. Prednost je pet minut pozneje znižal Jordan Nolan, ki je z leve zadel pod prečko v zgornji desni kot vrat Lundqvista.

Odločilen zadetek je 13 minut pred koncem dosegel Mats Zuccarello, za končnih 3:2 pa je dve sekundi pred koncem poskrbel Kyle Clifford.

Liga NHL, 23. januar:
NY RANGERS – LOS ANGELES 3:2
Pirri 12., Puempel 34., Zuccarello 47.; Nolan 39., Clifford 60.

WASHINGTON – CAROLINA 6:1

TORONTO – CALGARY 4:0

WINNIPEG – ANAHEIM 2:3

COLORADO – SAN JOSE 2:5

ARIZONA – FLORIDA 3:2 – v podaljšku