Anži izenačil negativni rekord ruske lige

Ljubljana – Anži po občutnem zmanjšanju denarnega vložka Sulejmana Kerimova daleč od zlatih časov. Po 18. krogih ruskega prvenstva še vedno čaka na prvo zmago.

Tako kot je prišel, je tudi odšel. Ruski Anži je po zaslugi nesramno bogatega Sulejmana Kerimova čez noč postal klub, ki si lahko privošči praktično vsakega igralca na planetu. Med drugim je Kerimov s svojimi milijoni v Rusijo zvabil Roberta Carlosa in Samuela Eto’ja, a potem ko je bogataš spoznal, da se v evropskem nogometu do uspeha ne da priti kar čez noč, je močno zmanjšal svoj denarni vložek.

Klub iz Dagestana se je odpovedal vsem največjim zvezdnikom, svoj nogometno prihodnost pa začel graditi na mladih in talentiranih igralcih, ki se šele prebijajo na veliki oder. Rezultati so temu primerni. Anži je v ruskem prvenstvu, ki ga v živo spremljajte na programih Sport Kluba, trdno zasidran na zadnjem mestu. Po 18. krogih še vedno čaka na prvo zmago. Do sedaj je zbral enajst porazov in sedem neodločenih izidov in tako izenačil neslavni rekord Lokomotive iz Nižnjega Novogorda, ki je leta 2000 v prvih 18. krogih vpisal 12 porazov in šest remijev.

Anži lahko neslavni rekord še izboljša prihodnji konec tedna, ko ga čaka dvoboj proti Kubanu iz Krasnodarja. Lokomotiva se je leta 2000 pred nadaljevanjem črne serije rešila z zmago proti Uralu (2:0).

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images