Chiappini: Punce so dobro igrale in to me zelo veseli

Uncategorized 29. Avg 201910:40 > 10:46
OZS

Za slovenske odbojkarice je četrtek na EP prost dan. Varovanke Alessandra Chiappinija so si v sredo z zmago zagotovile nastop v osmini finala in s tem izpolnile cilj.

Danes smo res delovale kot ekipa. Ko enim ni šlo, so potegnile druge, potem smo spet obrnile, to tekmo smo vse dobro odigrale. Tako deluje prava ekipa, si med seboj pomaga v težkih trenutkih. Mislim, da je danes res zmagala ekipa in sem ponosna na vse,” je takoj po sredini tekmi razlagala Iza Mlakar, ki je bila v napadu znova zelo razigrana.

Zadovoljna je bila tudi podajalka Sara Najdič, ki je na EP v dobri formi: “Te zmage sem zelo vesela. Cela ekipa je do konca verjela v zmago in na koncu smo si jo priborile. Tekma je bila zelo težka, igra nam ni stekla po naših pričakovanjih, ampak iz niza v niz smo vztrajale ter verjele vase in uspelo nam je!

Po tekmi je bil navdušen tudi selektor Slovenije Alessandro Chiappini: “Tekma je bila težka, saj smo se borili z zelo dobro ekipo. Na trenutke smo trpeli, ampak se nismo ustavili. Poskušali smo igrati svojo igro, na koncu smo dali vse od sebe. V nekaterih elementih smo igrali bolj kvalitetno kot na prejšnjih tekmah, to sem tudi prosil svoje igralke, da moramo res dobro odigrati. Punce so dobro igrale in tega sem zelo vesel. Zagotovo bomo odigrali še eno tekmo, kar je lep uspeh.

Slovenke bodo EP nadaljevale v Bratislavi, kjer jih čaka obračun z najboljšo reprezentanco iz skupine D. Za zdaj je to Nemčija, drugo mesto pa trenutno zasedajo Rusinje.