Đoković: Upam, da bo dan premora dovolj za bolečino

Matthew Stockman /Allsport/Getty Images

Novak Đoković se je uvrstil v tretji krog turnirja velike četverice v New Yorku, a je bilo jasno, da je imel tekom dvoboja proti Juan Ignaciu Londeru težave z bolečinami v levem ramenu.

Jon Naga

Novak Đoković se je celoten obračun drugega kroga US Opna moral boriti z nasprotnikom na drugi strani mreže in bolečino, ki jo je čutil v levem ramenu in ki mu je največ preglavic povzročala pri backhendu in servisu.

“Potreboval sem nekaj časa, da sem ugotovil, kaj se mi dogaja. Tokrat je to vplivalo na mojo igri, predvsem med serviranjem. Ni bilo lahko igrati s takšnim občutkom. Tega nisem doživel velikokrat v karieri, a imel sem nekaj sreče, da sem našel način, kako priti nazaj v obračun in ga zaključiti v treh nizih. Imel sem medicinski odmor, pri menjavah pa sem se skušal znajti in spoštovati pravila. To mi je pomagalo. Zdaj me čakajo pregledi in pogovori z zdravniki in upam, da bo dan počitka dovolj, da se regeneriram in zaigram brez bolečin,” je dejal Novak.

Še na igrišču je popularni Nole dejal, da to ni nova poškodba: “Nova je v smislu, da še nikoli nisem imel točno te poškodbe. Bolečine v ramenu pa čutim že nekaj tednov. So dnevi, ko je močnejša, potem šibkejša. Danes je bila bolečina močna in nepredvidljiva, a kot sem dejal, moraš najti način. Dobra stvar pri Grand slamih je, da imaš dan odmora.