3:5, 3 zaključne žogice … Bedene in čudežni povratek!

Mike Stobe / Stringer

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene se je uvrstil v tretji krog zadnjega turnirja velike četverice v New Yorku, potem ko je bil njegov nasprotnik Benoit Paire tik pred zmago, a je Bedene obrnil obračun na glavo in ga dobil s 3:2 v nizih.

Aljaž Bedene, trenutno 80. igralec na svetu, je v obračunu drugega kroga OP ZDA prišel do čudežne zmage proti postavljenemu francoskemu teniškemu igralcu Benoitu Pairu, ki zaseda 26. mesto na ATP lestvici. Beden je slavil po pravem maratonu s 4:6, 6:7(3:7), 6:2, 7:5, 7:6(7:4), obračun pa je trajal kar štiri ure in šest minut.

Bedene je bil v četrtem nizu v izgubljenem položaju, saj je Paire vodil z brejkom prednosti in serviral za zmago, slovenski as pa je izničil tri zaključne žogice za zmago svojega nasprotnika, kasneje je pospravil še četrti niz in v petem poskrbel za neverjeten povratek in napredovanje.

Paire je v uvodnih dveh nizih prikazal boljšo igro v ključnih trenutkih, prvega je dobil v deveti igri z brejkom, drugega pa v podaljšani igri. Bedene je v tretji niz prišel kot prerojen in imel ogromno motivacije, kar se je videlo že v prvi igri, ko je odvzel servis Francozu, kasneje mu je to uspelo še v sedmi igri.

Četrti niz je prelomil obračun, Bedene pa se veseli nastopa v tretjem krogu OP ZDA, kjer bo njegov nasprotnik Nemec Alexander Zverev.

Njegov rival u trećem kolu biće Aleksander Zverev.