SK1 18:00: ACH Volley na nov preizkus proti Poljakom

Uncategorized 31. Jan 201711:10 > 11:16
Matic Eržen/ACH Volley

Oranžni zmaji so že včeraj pripotovali na Poljsko, kjer jih danes čaka nova tekma v najelitnejšem evropskem tekmovanju, ko jim bo na nasprotni strani mreže zopet stala ekipa PGE Skra Belchatow.

Odbojkarji ACH Volleyja so na prejšnji tekmi Lige prvakov, ko so se v Stožicah prav tako srečali s poljsko ekipo, pokazali, da se ne ustrašijo nobene še tako zvezdniške ekipe in lahko igrajo z vsakim nasportnikom. Dobro so se borili v treh nizih, le da so bili v prvih dveh v končnici žal prekratki.

Danes bodo imeli novo priložnost, da se predstavijo na evropskem prizorišču in poskusijo osvojiti kakšen niz, seveda na vsako tekmo pa gredo na zmago. Zagotovo bodo odbojkarji Belchatowa imeli glasnejšo podporo s tribun, saj so poljski navijači znani po tem, da znajo ustvariti vrhunsko atmosfero, a slovenski prvaki odhajajo na tekmo z boljšo popotnico. Na zadnji tekmi državnega prvenstva so namreč dosegli dokaj gladko zmago s 3:0, trener ZoranKedačič pa je dobil tudi priložnost, da spočije nosilce igre. Na drugi strani je Belchatow v soboto z rezultatom 3:1 klonil na gostovanju proti drugouvrščeni ekipi poljske Pluslige Asseco Resovia Rzeszow.

A francoski strokovnjak na poljski klopi Philippe Blain je prepričan v uspeh svoje ekipe: »Če se želimo uvrstiti v naslednji krog, moramo zmagovati. Zmaga v Ljubljani je bila prvi korak, sedaj pa moramo le še nadaljevati v takem ritmu. Zadovoljen sem bil s predstavo svojih fantov na prvi tekmi in upam, da bomo tako odigrali tudi na tekmi v Belchatowu.«

Na drugi strani Žiga Štern verjame, da imajo možnosti tudi oranžni zmaji: »Pokazali smo, da lahko igramo tudi z Belchatowom in točka ni nek nepredstavljiv cilj, tako da gremo na Poljsko po vsaj točko.« Z lepimi možnostmi ACH Volley-a za še eno dobro predstavo se strinja tudi strateg Ljubljančanov Zoran Kedačič: »V prvi vrsti gremo na Poljsko pokazat, da tretji niz s prve medsebojne tekme, ni bil neko naključje in da smo sposobni igrati na tako visokem nivoju ter ponoviti odlično predstavo iz Stožic. Mislim, da imamo zelo dobre možnosti, če bomo vztrajali pri neki svoji igri, ki si jo bomo začrtali in se nam malenkost poklopi servis. Definitivno pa ne gremo gor z mislijo na predajo, daleč od tega. Fantje so pripravljeni na borbo in so željni povratne tekme.«