Pred odbojkarji že tekme osmine finala

Aleš Oblak

V tem tednu smo v okviru tekmovanja za Pokal Slovenije spremljali tekme 4. kroga, moštva so se med seboj pomerila za uvrstitev v osmino finala, v kateri se bodo v boj za pokalno lovoriko vključili tudi vsi preostali prvoligaši.

Pri moških se v boj za četrtfinale podajajo odbojkarji SIP Šempetra, ki so bili na domačem parketu s 3:1 uspešnejši od ekipe Korvolley Mislinja, najbolj napeta obračuna pa smo spremljali v Radencih in Braslovčah, kjer so gledalci videli pet nizov. Radenci so morali z 2:3 priznati premoč Hočam, Braslovčani pa so se veselili zmage nad Črno.

Fužinar Sij Metal Ravne je nad ekipo PRO Volley sicer slavil z 0:3, a so bili Štajerci v vseh treh nizih povsem blizu zmagi. V Novi Gorici so odbojkarji ŠD HIT-a odpravili ekipo ŠD Papagaji Vransko, Špan Brezovica je bil s 3:1 boljši od Kostanjevice na Krki. Uvrstitve v osmino finala so se veselili še odbojkarji ekipe KekoOprema Žužemberk, ki so s 3:0 slavili National Žirovnico, Črnuče pa so bile doma s 3:1 prepričljivejše od moštva Ludus beach park LJ.

V osmini finala se bodo v pokalno tekmovanje vključile še preostale prvoligaške ekipe, ACH Volley Ljubljana, Salonit Anhovo, Hiša na Kolesih Triglav, Panvita-Pomgrad, Calcit Volley, Šoštanj Topolšica, Maribor in Krka.

Tudi v ženskem delu tekmovanja bodo s pokalnimi tekmami v osmini finala začele ekipe Calcit Volley, Nova KBM Branik, Gen-i Volley, SIP Šempeter,

V boj za uvrstitev v četrtfinale se ob tem podaja še osem ekip, ki so slavile na tekmah 4. kroga. Odbojkarice Kajuha Šoštanja so s 3:0 premagale ŽOK Soboto, z enakim rezultatom sta se zaključili tekmi med ŽOK G.S.V. Ptuj in Roto-Kema Puconci ter Calcit Volley II in Vital Ljubljana, napredovanje so si zagotovile Ptujčanke in Kamničanke.

Zmage v gosteh pri Prevaljah so se veselile odbojkarice Nove KBM Branik II, ekipa Šentvid Vital je na gostovanju pri Aquawatt Žirovnica prišla do zmage z 2:3, enako tudi ekipa Weiler Volley Zreče, ki je iz nadaljnjega tekmovanja izločila TPV Volley NM. Braslovče tekmicam iz ŽOK Ljutomera niso prepustile veliko možnosti za zmago, do uvrstitve v osmino finala pa so prišle še odbojkarice OD Krim I, ki so po petih nizih, s 15:13 v petem nizu, premagale ŽOK Triglav Kranj.