Đoković: Nisem bil samozavesten, Roger je to izkoristil

Uncategorized 14. Nov 201923:18 > 23:19
Julian Finney/Getty Images

Najboljši srbski tenisač Novak Đoković je sezono končal s porazom proti Rogerju Federerju, ki je v borbi za polfinale zaključnega turnirja osmerice v Londonu slavil z 2:0. Legendarni Švicar je bil tokrat boljši v vseh prvinah teniške igre.

Federer je slavil s 6:4 in 6:3, za zmago pa je potreboval le uro in 14 minut.

Če sem iskren, sem na tem obračunu marsikaj naredil narobe. Roger je bil boljši v vseh segmentih in zasluženo zmagal. Fantastično je serviral, se odlično gibal in držal visok ritem. Vse mu je uspevalo. Na drugi strani sem sam igral preveč pasivno. Nisem uspel prečitati njegovih servisov. Bil sem slab,” je po porazu povedal Đoković in dodal:

Obračun je bil zelo pomemben, kot vedno, ko se pomerim z Rogerjem in Rafo. Vedno so prisotna čustva. Stadion je bil poln, kar je zelo lepo videti. Bilo je glasno, vzdušje je bilo naelektreno. Atmosferja je bila dobra.

Novinarje je zanimalo, če je na predstavo Đokovića vplival tudi torkov poraz proti Dominicu Thiemu, 32-letnik pa je odgovoril: “Mogoče ja, mogoče ne. Ne vem. Psihološko je tak poraz zelo zahteven. Turnir sem sijajno začel, se dobro počutil. Pred tem sem osvojil Pariz in igral odlično. Kot kaže se je to spremenilo, padla je moja samozavest. Roger je to začutil in vse skupaj odlično izkoristil.