Padli še Čehi, v polfinalu nas čaka Francija!

Uncategorized 8. Jan 202020:06 > 20:08
CEV

Odbojkarska reprezentanca Slovenije se je kot prvouvrščena v svoji skupini uvrstila v polfinale kvalifikacijskega turnirja za Olimpijske igre v Tokiju, ki se igra u Berlinu.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je po zmagah nad Nemčijo in Belgijo premagala še Češko, od katere je bila boljša s 3:1 (25:12, 28:26, 19:25, 28:26). Dvoboj je trajal uro in 49 minut. Evropskega podprvaka je do zmage vodil Jan Kozamernik, ki je dosegel 15 točk. Tonček Štern je prispeval 13 točk, Rok Možič jih je dodal 12. Pri Čehih je bil najučinkovitejši Patrik Indra z 19-imi točkami.

Slovenija je tekmovanje v skupini A končala z osmimi točkami in na prvem mestu. Drugi Nemci so zbrali točko manj, a se kljub temu uvrstili v polfinale. Belgija je zbrala dve točki, Češka pa samo točko.

Čeprav Francozi šele igrajo z Nizozemsko, bodo v vsakem primeru zasedli drugo mesto v skupini B. Prvo je osvojila Bolgarija. Srbija, ki je Slovenijo premagala v finalu EURA, se je od Olimpijskih sanj že poslovila, saj je v skupini B osvojila samo 3. mesto. To pomeni, da se bodo Bolgari v polfinalu pomerili z Nemčijo, Slovenija pa bo vozovnico za finale iskala jutri ob 17:00 uri proti Franciji. Na Olimpijske igre potuje samo zmagovalec tega turnirja.