Slovenija proti mogočni Franciji išče pot v finale

Uncategorized 9. Jan 202013:55 > 13:59
OZS

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca si je na včerajšnji tretji tekmi kvalifikacij za olimpijske igre, ki jih gosti Berlin, priigrala še tretjo zmago, kar pomeni, da se bodo v današnjem polfinalu pomerili s Francijo.

V današnjem polfinalu se bodo slovenski odbojkarji srečali s Francozi, z eno najboljših reprezentanc v zadnjih letih, med drugim tudi tretjo z lanskega evropskega prvenstva.

Z varovanci Laurenta Tillieja so se Slovenci sicer nazadnje srečali v prvem krogu kvalifikacij za olimpijske igre v Gdansku, uspešnejši so bili francoski odbojkarji.

Tekma se bo začela ob 17. uri, v večernem polfinalu se bosta med seboj pomerili Nemčija in Bolgarija. Nemci so si namreč kot gostitelji izbrali večerni termin tekme in si tako edini na turnirju zagotovili dva dni počitka, medtem ko bodo naši odbojkarji počivali manj kot 24 ur, Francozi pa še nekaj ur manj.

Jan Klobučar, reprezentant Slovenije:“Na tem turnirju nobena tekma ni lahka in tudi proti Češki je bilo tako. Vesel sem, da smo na koncu zmagali in imamo tako tri zmage v skupinskem delu ter gremo naprej kot prvouvrščena ekipa. Sedaj gre zares, saj vsak poraz pomeni konec kvalifikacij. Moramo gledati na svojo igro, da bomo igrali zelo dobro, saj nam drugače ne bo uspelo. Proti Francozom sicer nimamo najboljšega izkupička, vendar je sedaj pravi čas, da se to spremeni in da končno premagamo Francoze ter nadaljujemo pot proti zastavljenemu cilju.”

Alberto Giuliani, selektor Slovenije:“Veseli smo, da smo osvojili prvo mesto v skupini. Nismo si izbirali nasprotnika v polfinalu, saj so vse ekipe močne. Najprej se moramo pripraviti za Francijo. Vemo, da nas čaka težka tekma, vendar bomo poskusili dati na igrišču vse od sebe.”