Francozi ostajajo nočna mora Slovenije

FIVB

Odbojkarji Slovenije so bili na pragu velike zmage proti Francozom, ki pa so na koncu po zaostanku z 2:0 v nizih poskrbeli za popoln preobrat in zmagali polfinalno tekmo kvalifikacij za olimpijske igre v Tokiu 2020.

Slovenci so obračun začeli sanjsko in uvodni niz dobili s kar 25:13. Tudi v drugem nizu so ohranjali visok ritem in po zmagi s 25:22 v tem delu igre že razmišljali o finalnem obračunu, ki bo dal še zadnje potnika na poletno olimpiado. A sanje so se hitro razblinile, saj se je, podobno kot v finalu lanskega evropskega prvenstva, ko je Slovenija proti Srbiji dobila prvi niz, igra povsem sesula, Francozi pa so poskrbeli za epski preobrat.

V tretjem nizu sta bili reprezentanci izenačni na začetku, nato pa so se začeli izjemni francoski servisi. Razigrala sta se Earvin N’Gapeth in korektor Jean Patry, ki je bil na koncu z 22 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme. Po dobljenem tretjem in četrtem nizu se je napovedovala tragedija za slovenske junake in na žalost se je to v odločilnem petem nizu zares zgodilo. Ključne točke je s tremi odličnimi servisi priigral Antoine Brizard (dva asa in winner), po zaostanku s 4:9 pa rešitve enostavno ni bilo več. Francija je na koncu dobila še tretjo medsebojno tekmo v zgodovini.