Zidanškova proti Sereni, Federer odpihnil Johnsona

Getty Images

Začetek prvega letošnjega turnirja za grand slam v Avstraliji je zaznamoval dež, ki je prestavil lepo število obračunov. Še pred neurjem je svoje delo uspešno opravila Tamara Zidanšek, gladko se je v drugi krog uvrstil tudi Roger Federer.

Tamara Zidanšek se je zmage proti Na Lae Han (174. na lestvici WTA) veselila po uri in devetih minutah igre. Slovenka je tako prvi kot drug niz dobila s 6:3.

Obračun je minil v znamenju izgubljenih servisnih iger. Zidanškova je bila tako v prvem nizu na svoj začetni udarec prvič uspešna šele v šesti igri, ko je povedla s 4:2. V nadaljevanju je bila bolj zanesljiva, zadržala svoj servis, nato pa po zaslugi četrtega breaka povedla z 1:0 v nizih. 

V drugem nizu je Zidanškova do breaka prišla v četrti in osmi igri, vnovič slavila s 6:3, s čimer je napredovala v drugi krog, kjer jo čaka slovita Serena Williams. Američanka je bila s 6:0 in 6:3 boljša od Anastazije Potapove.

Federer brez težav
Že 98. zmage na OP Avstralije se je veselil šestkratni zmagovalec Roger Federer. Švicar je v prvem krogu s 6:3, 6:2 in 6:2 odpravil Američana Steva Johnsona.

Zaradi dežja so bili organizatrji prisiljeni številne obračune prestaviti na petek, med drugim sta na svoj nastop zaman čakali tudi Polona Hercog in Kaja Juvan.