Đoković obrambo naslova začel z zmago proti Struffu

Quinn Rooney ,Getty Images Sport

Branilec naslova Novak Đoković je OP Avstralije začel s prepričljivo predstavo proti Janu Lennardu Struffu (7:6, 6:2, 2:6, 6:1). Za drugega igralca sveta je bila to že 900. zmaga na turnirjih serije ATP.

Povezano

Jan Lennard Struff se je dobro upiral Novaku Đokoviću, po odlični igri tudi dobil tretji niz, vseeno pa moral po dveh urah in 19 minutah igre priznati poraz.

Nemec je postal sploh prvi igralec, ki je dobil niz proti Đokoviću na OP Avstralije po letu 2006, hkrati pa je prišel tudi do prvega osvojenega niza v medsebojnih obračunih z drugi igralcem sveta.

Đoković je igral spremenljivo. Odlično je začel dvoboj, v zaključku pa nasprotniku dovolil, da se mu je približal. V podaljšani igri je Srb še enkrat več dokazal, da v odločilnih trenutkih igra najboljše in brez težav povedel z 1:0.

Drugi niz je minil v popolni dominaciji Đokovića, ki je v tretjem nizu Struffu prepustil nadzor igre in izgubil dve igri na svoj servis. V četrtem nizu je sledil silovit odgovor drugega nosilca letošnjega prvega turnirja za grand slam. Đoković je imel odgovor na praktično vsak udarec nemočnega Struffa in se brez večjih težav uvrstil v drugi krog.