Hercogova do "zmenka" z Bartyjevo, konec za Juvanovo

Uncategorized 21. Jan 20202:42 > 2:45
Polona Hercog še vedno lovi pravo fotmo. (Foto: Daniel Pockett, Getty Images Sport)

Dve Slovenki sta bili tekom drugega dne prvega Grand slama sezone v Melbournu v akciji, Polona Hercog se je uvrstila v drugi krog tekmovanja, medtem ko je Kaja Juvan izpadla.

Polona Hercog je še tretjič v svoji karieri prišla v drugi krog OP Avstralije, potem ko je tokrat slavila proti švedski igralki Rebecci Peterson s 6:3 in 6:3.

Na začetku obračuna smo lahko videli velik boj za vsako igro, Hercogova je že v drugi igri obračuna morala izničiti dve priložnosti za odvzem servisa, v naslednji igri pa sama prišla do brejka. Slovenska teniška igralka je do konca izenačenega niza ohranjala mirno kri in dobivala dolge točke in igre, na koncu pa še enkrat prišla do servisa nasprotnice in slavila s 6:3.

Takoj na začetku drugega niza pa je bilo moč opaziti, da je Hercogova vzela stvari v svoje roke, saj je dobila pet zaporednih iger in povedla s 5:0. Švedinja je prišla do enega brejka in treh zaporednih iger, a to ni bilo dovolj, saj je slovenska igralka izkoristila svojo tretjo priložnost za zmago in se uvrstila v drugi krog. 

Naslednja nasprotnica je prva igralka sveta in ljubljenka domačega občinstva Ashleigh Barty.

Kaja Juvan je izgubila obračun prvega kroga prvega turnirja velike četverice, od nje je bila boljša Dajana Jastremska, ki je slavila v dveh nizih s 6:1 in 6:1 v vsega 51 minutah igre. 

Jastremska je upravičila vlogo favoritinje in 23. nosilke turnirja, še enkrat pa je potrdila dobro formo, saj je že pred OP Avstralije v Adelaidu igrala v finalu, kjer jo je premagala prav Ashleigh Barty.