Hercogova proti prvi nosilki le do petih iger

Uncategorized 22. Jan 20204:13 > 4:15
Darrian Traynor/Getty Images

Avstralska teniška igralka Ashleigh Barty se je na domačem turnirju za Grand slam v Melbournu uvrstila v tretji krog tekmovanja, potem ko je s 6:1 in 6:4 premagala Slovenko Polono Hercog.

Prva teniška igralka sveta Ashleigh Barty je prvi niz proti slovenski nasprotnici Poloni Hercog dobila brez težav in z le eno izgubljeno igro. Do brejka je prišla že v prvi  servisni igri Slovenke, kar ji je uspelo še v šesti igri za vodstvo s 5:1. Brejk je potrdila in ekspresno dobila prvi niz. 

Drugi niz se je začel precej bolje za Hercogovo, ki je skušala pritisniti na najboljšo igralko na svetu, takrat pa imela na voljo tudi dve povezani priložnosti za odvzem njenega servisa, a je Bartyjeva dobila štiri zaporedne točke in izenačila na 1:1 v igrah. Podobno se je zgodilo tudi v osmi igri drugega niza, a se je avstralska igralka spet rešila in kasneje z brejkom povedla s 5:4.

Bartyjeva je imela težave v zadnji igri in še tretjič v nizu je imela Hercogova v rokah rezultat 15:40, a se je tudi tokrat zgodilo, da je domačinka povezala štiri zaporedne točke in obračun pripeljala do konca.