Zidanškova namučila Sereno, a izpadla

Uncategorized 22. Jan 202010:37 > 10:48
Getty Images

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je v drugem krogu OP Avstralije izgubila proti najboljši teniški igralki vseh časov Sereni Williams s 6:2 in 6:3.

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je v obračunu proti Sereni Williams, zmagovalki 23 Grand slamov, dobro borila predvsem v drugem nizu, ko je ameriška igralka imela težave z zanesljivostjo, na koncu pa vseeno morala priznati premoč veteranki, ki v sezoni 2020 še ni izgubila obračuna.

“To je bil težak obračun, Tamara se je odlično borila in imela sem nekaj težav. Čeprav sem naredila nekaj zaporednih nevsiljenih napak se nisem predajala in se morala še bolj zanesti na svoje udarce iz osnovne črte. Že takoj je bilo jasno, da mi ne bo pustila zlahka zmagati,” je bo obračunu dejala Williamsova. 

Serena je dosegla že svojo 351. zmago v posamičnih obračunih na turnirjih za Grand slam, tokrat pa se je morala precej potruditi predvsem v drugem nizu, ko je začela delati nekaj nevsiljenih napak, Zidanškova pa je tudi v obrambi igrala odlično in zadela nekaj fantastičnih winnerjev. Največ točk je Slovenka dobila, ko je uspela Sereno poslati v tek, a je Američanka z dobrimi servisi znala izničiti vse priložnosti. 

Zidanškova je imela na voljo štiri brejk žogice, a ni uspela izkoristiti nobene, Serena je imela takšnih priložnosti kar 14, izkoristila je štiri.