Dimitrov: V glavi še kar premlevam dvoboj z Nadalom

Michael Dodge/Getty Images

Bolgarski tenisač Grigor Dimitrov, ki je na odprtem prvenstvu Avstralije letos januarja prišel do polfinala in po tesni bitki izpadel proti Špancu Rafaelu Nadalu, ima željo nekega dne postati najboljši na svetu, a obstaja še nekaj, kar si v svojem živeljnju želi še bolj.

Po naslovu prvaka turnirja v Brisbanu in polfinalu OP Avstralije bo Grigor Dimitrov tretji nosilec turnirja serije 250 v Sofiji. “Živim svoje sanje. Osvajam turnirje, igram dobro, sem na sredini svoje kariere, postavil pa sem si cilje, ki si jih želim uresničiti,” pred domačin turnirjem razlaga Dimitrov.

Bolgar je v polfinalu Australian Opna izgubil po petih nizih proti Rafaelu Nadalu, v intervjuju za Televizijo Sportklub pa je med drugim povedal, “da sem si ta dvoboj že stokrat prevrtel v glavi. Želel sm si doumeti, kaj bi lahko storil bolje, kje sem grešil, po nekaj dneh pa sem prišel do ugotovitve, da sem naredil vse, kar je bilo v moji moči. Rafa mi je na mreži po koncu partije dejal, da bom zagotovo osvojil grand slam, če bom še naprej igral tako. To je res, to so moje sanje, večje od želje, da bi bil številka 1 na svetu”.

https://youtube.com/watch?v=syh8d2gbzUQ