Slovo Bedeneta, latvijski podli fant premočan

Uncategorized 23. Jan 20206:50 > 6:50
Mark Kolbe/Getty Images

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je zaključil z nastopi na OP Avstralije, potem ko ga je v drugem krogu premagal 256. igralec sveta Ernests Gulbis.

Mark Kolbe, Getty Images

Ernests Gulbis je v glavni žreb prvega turnirja velike četverice prišel skozi kvalifikacije, v prvem krogu glavnega žreba turnirja pa presenetil 20. nosilca Felixa Augerja Aliassima

Z dobrimi igrami je na slovensko žalost nadaljeval tudi v drugem krogu, ko je na drugi strani mreže stal Aljaž Bedene. Latvijec ga je uspel premagati s 3:0 v nizih, končni rezultat je znašal 7:5, 6:3 in 6:2.

Čeprav je Bedene na ATP lestvici na 55. mestu in je več kot 200 mest višje od tokratnega nasprotnika, slovenski igralec enostavno ni našel rešitve za Latvijca, ki je v svoji karieri že kar nekajkrat opozoril nase, a pogosto zaradi neteniških razlogov.

Bedene je prvi prišel do priložnosti za brejk v prvem nizu, a je ni izkoristil, Gulbis ga je kasneje kaznoval, ko mu je servis odvzel v 13. igri niza in prišel do vodstva z 1:0. Tudi v drugem nizu je bilo priložnosti za brejk ogromno, samo eno pa je uspel izkoristit 256. lopar sveta, kar je bilo dovolj za še en dobljen niz. Tretji niz je Gulbis rutinsko dobil in prepričljivo slavil. 

V naslednjem krogu se bo Gulbis pomeril proti Gaelu Monfilsu, ki je premagal Iva Karloviča