"Šporar bo prvi napadalec Sportinga"

Getty Images

Andražu Šporarju je uspel drugi mega prestop v karieri. Prvič, ko je iz Olimpije odšel v Basel, se vse ni izšlo po načrtih Ljubljančana, ki verjame, da bo pri Sportingu pustil veliko močnejši pečat.

Andraž Šporar je samo v letošnji sezoni za Slovan iz Bratislave na 26 tekmah dosegel 20 zadetkov, skupno je prispeval 60 zadetkov in 17 podaj. Sporting bo za usluge slovenskega reprezentanta odštel šest milijonov evrov, kar je nov rekord slovaške lige. “Pogajanja so bila zelo težka in dolga, trajala so skoraj mesec dni. Kot sem že rekel, imeli smo še veliko drugih ponudb iz angleške, francoske, škotske lige, arabskega sveta in Kitajske, pa tudi iz španske lige. Cilj je bil prodati igralca za več kot 5,5 milijona evrov, njegovo trenutno vrednost pa sem ocenil med sedem in osem milijonov evrov, kolikor smo tudi želeli zanj,” je bil po sklenjenem poslu s portugalskim velikanom zadovoljen tudi generalni direkto Slovana Ivan Kmotrik mlajši.

Slovaki si ob fiksnih šestih milijonih obetajo, da jim bo Šporar v prihodnosti prinesel še nekaj dodatnega denarja. “Naredili smo največji prestop v zgodovini Slovaške. Fiksni znesek, ki ga bomo dobili takoj, je šest milijonov evrov. Dogovorili smo se tudi za zelo dobre bonuse, zaradi česar je bil znesek prestopa več kot sedem milijonov evrov. Če se bo Andraž v prihodnosti preselil v še močnejšo ligo, bo imel Slovan 10-odstotni delež transfernega zneska, kar lahko pomeni več sto tisoč ali celo milijonov evrov. Verjamemo v Andraža in verjamem, da je ta model v obliki fiksne komponente, bonusa in potencialnega prihodnjega prihodka trenutno najugodnejši.”

Kot je omenil Kmotrik, Šporarju ponudb res ni manjkalo, a na koncu je Sporting izbral predvsem zaradi tega, ker naj bi mu zagotovili mesto prvega napadalca: “Andraž ni odšel v Sporting kot neka zamenjava. Ampak bo tam prvi napadalec, kar je bilo ključno pri odločanju o njegovi prihodnosti. Ta prestop bo Slovanu pomagal v smislu ugleda in položaja v evropskem nogometu.” (vir izjav: ekpa.svet24.si)