Federer rešil sedem zaključnih žogic in nato zmagal

Clive Brunskill, Getty Images Sport

Švicar Roger Federer je prvi polfinalist OP Avstralije v Melbournu. Fedex je po pravi drami s 3:2 v nizih premagal Tennysa Sandgrena, ki je bil izredno blizu velikemu presenečenju.

Roger se je v četrtfinalu znova znašel v težkem položaju. Na podoben način se je reševal že v 3. krogu, ko je pet nizov odigral proti Johnu Millmanu.

Sandgren, 100. igralec na ATP lestvici, je imel v četrtem nizu vse v svojih rokah. Pri izidu 5:4 je imel tri zaključne žoge, nato pa je štiri zapravil še v podaljšani igri. Švicarju je nato uspel epski preobrat, saj je po treh urah in 28 minutah slavil s 6:3, 2:6, 2:6, 7:6 (8) in 6:3.

Fedex je prvi niz dobil po brejku v šesti igri, v drugem in tretjem nizu pa nerazumljivo padel in se znašel v velikih težavah. Delovalo je, da je Švicar utrujen, Sandgren pa je to znal izkoristiti. Američan je takoj na začetku drugega niza povedel s 3:0, niz pa zaključil z novim brejkom.

Podoben razplet je ponudil tudi tretji niz, v katerem je 28-letnik spet takoj prišel do brejka, z 2:1 v nizih pa povedel z novim brejkom v zaključku.

V četrtem nizu se je Federer počasi prebujal, Švicar pa je že predtem zahteval zdravniški odmor, ki mu je dobro del. Igralca sta v tem delu igre brez težav držala svoj servis do izida 5:4, ko je Sangren imel tri priložnosti za brejk in zmago. Federer se je rešil, Američan pa je tudi v podaljšani igri prišel do sijajne priložnosti za zmago kariere. Povedel je s 6:3 in nato še s 7:6, a obračuna ni uspel zaključiti, Roger pa se je nato povsem vrnil v igro in izenačil na 2:2.

V odločilnem nizu je Federer v drugi igri prišel do dveh brejk priložnosti, ki jih ni izkoristi, je pa to napako popravil v šesti igri, ko je prišel do odločilne prednosti in se na koncu razveselil velike zmage.