Mariborčanke kljub porazu optimistično domov

Nino Verdnik/Nova KBM Branik Facebook

Odbojkarice Nove KBM Branika so v Turčiji kljub hrabri igri klonile s 3:0 (23,19,15). Mariborčanke čaka povratna tekma 23.2.2017 v domači “Lukni”, ko bodo poskusile presenetiti favorizirane turkinje.

Nova KBM Branik Facebook

V prvi tekmi osmine finala pokala CEV so mariborske odbojkarice odpotovale v Carigrad, kjer so se pomerile s trenutno četrto ekipo močnega turškega prvenstva Galatasarayem. Mariborčanke so nastopile osalbljene, saj je zaradi bolezni v Mariboru ostala korektorica Iza Mlakar. Namesto nje je priložnost dobila mlada Ana Marija Vovk.

Bankirke so začele pogumno in dosegle prvo točko po odlično odigrani akciji naveze Najdič-Planinšec. Domačinke so hitro pokazale kdo je gospodar in prevzele pobudo ter povedle za 5 točk (9:4). Ampak so branikovke na krilih Sobočanove uspele izenačiti na 13:13 ter po še enem odličnem napadu naveze  NajdičSobočan so odšle slovenske predstavnice na drugi tehnični odmor s prednostjo 16:15. V dramatični končnici so mariborčanke bile v igri do konca, ko jim je žal zmanjkalo malo športne sreče in je uvodni niz pripadel gostiteljicam s 25:23.

Drugi niz so podobno kot prvega mariborčanke pogumno začele, a so domače igralke po rezultatu 3:3 prevzele pobudo in na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo 8:4. Gostiteljice so nadzirale potek srečanja in po asu domače organizatorice Alikaye na drugi tehnični odmor odšle s prednostjo 16:10. Pri rezultatu 19:12 za domačinke, so Bankirke predvsem po zaslugi odličnih blokov Blagnetove, Vovkove in Planinšecove naredile delni izid 5:0 in se približale vsega dve točki zaostanka (17:19). V končnici so izkušene domačinke kaznovale vsako napako mariborčank in dobile drugi niz 25:19.

V tretjem nizu je trener Branika namesto Kaučičeve v igro poslal Elo Pintar, a to ni ustavilo domačink, ki so v tretji set krenile odločno, da dobijo tekmo 3:0. V uvodu je mariborčanke je v napadu ustavila Sinead Jack in Galatasaray je na prvi tehnični odmor odšel s rezultatom 8:3. Turkinje niso popuščale in so prednost do drugega tehničnega odmora povečale na 9 točk (16:7). Domačinke so set mirno pripeljale do konca in slavile s 25:15.

Anita Sobočan, odbojkarica Nove KBM Branika: ”Nasprotnik je bil močan, vendar smo kljub temu tekmo začele odločno. Škoda je prvega seta kjer je odločalo par žog. Smo šele na pol poti, vse se bo odločalo v Mariboru, tu smo le videle da lahko igramo z njimi.”

Bruno Najdič, trener Nove KBM Branik:  “V tekmo smo odšli odločno, da odigramo čim bolje. Zavedali smo se kvalitete domače ekipe. Odigrali smo napadalno v servisu, dobro smo delovali na sprejemu in v napadu bili dovolj hrabri in odločni, brez strahu pred njihovim blokom. Škoda prvega seta, da nismo izkoristili žog za točko, ki smo jih v sami končnici imeli 3 ali 4. Vendar se je v celotni tekmi videla večja kvaliteta domače ekipe, ki je zasluženo zmagala.”