Formis okrepili dve kitajki

Uncategorized 29. Jan 202019:59 > 20:24
Marjana Zdovc Sporer

Ženski odbojkarski klub bo v drugem delu sezone močno okrepljen. Vodstvo se je dogovorilo za sodelovanje s kitajskim podjetjem.

Formis bo v novi sezoni računal na talent dveh novih igralk iz Kitajske. V Rogozo se selita Weiping Su in Peijia Li.

Weiping Su je 23-letna sprejemalka, ki v višino meri 185 cm. V zadnji sezoni je nosila dres Sichuana, ki igra v močni kitajski ligi.

Lijeva je leto mlajša, visoka je 186 cm in igra na položaju blokerke. Do nedavnega je igrala za Henan,ki je prav tako klub iz Kitajske.

Obe igralki sta se že pridružili ekipi in na treningih dokazali kakovost. Formis bo z njima skušal sezono končati na mestu, ki zagotavlja obstanek med elito. Sodelovanje s kitajskim podjetjem bo s časoma še okrepljeno.

Imam 23 let in prihajam iz odbojkarskega kluba Sichuan. Igram na položaju sprejemalke. Odbojko treniram 9 let. Najboljši rezultat, ki sem ga s klubom dosegla je 4. mesto v kitajski ligi. To bo moja prva izkušnja v tujini. Veselim se igranja za Formis in upam, da bomo dosegale dobre rezultate in se v prihodnosti borile za uvrstitev med najboljše 4,”  je dejala Weiping Su.

Pred prihodom v Formis sem igrala za Henan, ki je trenutno 8. ekipa kitajske superlige. Upam, da se bom s soigralkami hitro ujela in da bom lahko dokazala, da je kitajska odbojka zelo kvalitetna. Hitro želim pokazati svoje kvalitete. Upam, da bo klub prišel do dobrih rezultatov,” pa je ob prihodu povedala Peijia Li.

Formis je v novo desetletje vstopil z novim klubskim vodstvom. Novi predsednik kluba je David Štampar.