Thiem proti Đokoviću v finalu OP Avstralije!

Clive Brunskill, Getty Images Sport

Avstrijec Dominic Thiem se je uvrstil v finale OP Avstralije, potem ko je v drugem polfinalu premagal Nemca Alexandra Zvereva s 3:1 v nizih - 3:6, 6:4, 7:6 (3), 7:6 (4). Thiem, ki ga v finalu čaka branilec naslova Novak Đoković, je za zmago potreboval tri ure in 32 minut.

Domnic Thiem je v devetem medsebojnem obračunu sedmič premagal štiri leta mlajšega Alexandra Zvereva. Avstrijec bo po dveh finalih Roland Garrosa v nedeljo v tretjem poizkusu poizkušal priti do svojega prvega naslova za grand slam. Naloga bo vse prej kot enostavna, saj ga v finalu čaka branilec naslova Novak Đoković, ki je v polfinalu izločil Rogerja Federerja.

Dvoboj je bolje odprl Nemec, ki je po zaslugih dveh breakov prvi niz dobil s 6:4 po 40 minutah igre. Thiem je kljub zaostanku ostal zbran in počasi začel izkoriščati malenkost slabši servis nasprotnika. Drugi niz je Avstrijcu pripadel s 6:4, medtem ko sta se tretji in četrti končala po podaljšani igri. V tretjem nizu je bil Thiem boljši s 7:3, v četrtem pa s 7:4, ko je izkoristil drugo zaključno žogico.