Thiem: Rafa v Parizu, zdaj Nole… Težje ne gre!

Uncategorized 31. Jan 202014:11 > 14:14
Clive Brunskill, Getty Images Sport

Avstrijec Dominic Thiem bo v nedeljo v svojem tretjem grand slam finalu lovil prvi naslov. V Melbournu ga na zadnji stopnički čaka izjemni Novak Đoković, ki je na OP Avstralije slavil že sedemkrat.

Sedmi igralec sveta je v polfinalu s 3:1 v nizih premagal Alexandra Zvereva, na poti do največjega uspeha v karieri pa ga zdaj čaka obračun z Novakom Đokovićem, ki v Melbournu brani naslov.

V finalu bom poskušal biti potrpežljiv. Neverjetno je, da sem na Roland Garrosu dvakrat zapored v finalu igral z Nadalom, v Melbournu pa me čaka Novak. Đoković je kralj Avstralije, ima sedem naslovov, največ v moški konkurenci. Takšen grand slam finale je nekaj najslabšega. Naredil bom vse, da pridem do zmage,” razmišlja Dominic Thiem.

Srb v medsebojnih obračunih vodi s 7-4, a je Thiem na zadnjih štirih obračunih slavil kar trikrat. Novak bi se z zmago v finalu vrnil na prvo mesto lestvice ATP.

Imam dva dneva, da se dobro pripravim. Moram biti potrpežljiv in zaupati v proces. Skušal se bom dobro odpočiti in pripraviti, da bom lahko dal od sebe vse.

Avstrijec se je na druženju z novinarji dotaknil tudi zmage proti Zverevu, ki je v Melbournu prvič v karieri zaigral v polfinalu grand slam turnirja.

Neverjeten obračun. Dve podaljšani igri, proti Alexu je težko priti do brejka, ker ima odličen servis. V prvem nizu sem samo gledal žogice, kako so letele mimo mene. Zverev ni zgrešil prvega servisa. V tistih trenutkih mi to ni bilo zabavno,” dodaja Thiem.

Veliki finale OP Avstralije je na sporedu v nedeljo ob 9.30.