V Novi Gorici ta vikend za srednjeevropsko lovoriko

Uncategorized 8. Feb 202010:22 > 10:26
CEV

Ta vikend bo v Novi Gorici potekal zaključni turnir najboljše četverice v srednjeevropski ligi MEVZA, na katerem bomo spremljali kar tri slovenske ekipe. Finalni obračun v nedeljo ob 20:00 v živo na SK 3.

Ob gostiteljicah, odbojkaricah Gen-i Volleyja, se bosta v lov za lovoriko podala še Nova KBM Branik in Calcit Volley.

Za prve favoritinje turnirja veljajo Mariborčanke, ki so bile skozi celotno prvenstvo praktično nepremagljive, izgubile so namreč le uvodni obračun s Calcit Volleyjem ter zadnjo tekmo z Banjaluko, ki pa ni več odločala o ničemer, zato se je mariborski strateg Radovan Gačić odločil, da jo odigra z mladinsko ekipo. V vrstah slovenskih prvakinj sicer ne skrivajo, da je cilj osvojitev srednjeevropskega naslova, za kar bodo morale Mariborčanke v polfinalu najprej odpraviti Gen-i Volley, nato pa še zmagovalca obračuna med Calcit Volleyjem in ŽOK Bimal Jedinstvom. “Vsekakor si želimo osvojiti to lovoriko. Žal smo zaradi poškodbe ostali brez Lorene Lorber Fijok, še pravočasno pa nam je uspelo najti zamenjavo, Američanko Tesso Grubbs,” je dejal Gačić.

V moštvu novogoriškega Gen-i Volleyja je prav tako prišlo do sprememb, a ne v igralskem, temveč v trenerskem kadru. Klub se je sporazumno razšel s trenerjem Tilnom Kozamernikom, namesto njega bo ekipo na zaključnem turnirju vodil Matjaž Stanič: “Za nas bo najbolj pomembno, da bomo tekmo začeli sproščeno. Zavedamo se, da je Nova KBM Branik na papirju favorit, a tudi mi imamo kakovost. Tekmice zelo dobro poznamo, bomo pa zdaj tudi videli, ali je tako imenovana šok terapija po menjavi trenerja pozitivno vplivala na dekleta in bodo na igrišču pokazala svoj maksimum. Videli bomo, kaj bo pokazal rezultat.”

Obračun med Novo KBM Branik in Gen-i Volleyjem se bo v Športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj začel ob 19. uri, pred tem pa se bosta v Novi Gorici, ob 16. uri, srečala še Calcit Volley in ŽOK Bimal Jedinstvo Brčko. Kamniški strateg Gregor Rozman, ki je imel zaradi bolezni v zadnjih tednih veliko težav s sestavo ekipe, je pred tekmo povedal: “Pomembno je, da imamo zdaj na treningih spet vse igralke in da lahko normalno delamo. Bolezen je pustila svoje posledice, vseeno pa upam, da bomo v Novi Gorici vseeno lahko igrali sproščeno in prikazali dobro igro. Vsi se bomo potrudili po najboljših močeh, čeprav se zavedamo, da bo Jedinstvo zelo neugoden nasprotnik, ki ima v svojih vrstah eno fantastično posameznico, Andjelko Radisković. Z njimi smo igrali dvakrat, v Brčkem smo zmagali, doma izgubili, med sabo se dobro poznamo, tako da kakšnih velikih skrivnosti ne bo. Bo pa treba odigrati resnično zbrano od prve do zadnje točke, če želimo priti do ugodnega izida,” pot do zmage vidi Rozman.

Tekma za tretje mesto bo na sporedu v nedeljo, ob 16. uri, veliki finale pa bo ob 20. uri.