SK3 ob 18:00 – ACH za slovo od Lige prvakov v Stožicah

Uncategorized 19. Feb 202010:09 > 10:13
ACH Volley

Dišalo je po novem presenečenju, a ACH Volleyju Ljubljana prejšnjo sredo, v 5. krogu Lige prvakov, na koncu vendarle ni uspelo ugnati Berlinčanov. Nova in hkrati zadnja priložnost v Ligi prvakov bo danes ob 18. uri, ko v Stožice prihajajo Rusi, ekipa Fakel iz Novega Urengoja.

Serijski slovenski prvaki bodo zaradi prenove garderob v domači Hali Tivoli v sredo zaigrali v Stožicah. Na kraj zločina se tako vračajo nekateri ruski reprezentanti, ki so v četrtfinalu evropskega prvenstva klonili proti izvrstni slovenski reprezentanci. ”Mogoče so tokrat Stožice lahko naš plus, saj ima Fakel manjšo dvorano in Volkov tukaj nima dobrih izkušenj. Zagotovo vemo, da Kljuke ne bo, prav on pa je bil odgovoren za to, da so nas na gostovanju dobili tako kot so nas dobili. Je pa res, da imajo dvojno, trojno pokrita igralna mesta z zelo kvalitetnimi imeni,” je spremembo lokacije kot pozitivno uvidel strateg zmajev Matija Pleško. Lahko ACH Volley nadaljuje zmagovalni pohod Slovencev nad ruskimi ekipami? Naj spomnimo, da so decembra v Tivoliju že padli ruski prvaki.

Po dobremu odporu, ki ga je nudil najelitnejšim evropskim klubom, se ACH Volley Ljubljana z današnjo tekmo poslavlja od Lige prvakov. ‘‘Čeprav brez možnosti za napredovanje si želimo vsake točke, vsakega niza, vsake zmage. Po drugi strani pa Fakel to nujno potrebuje za čim boljšo razvrstitev v nadaljevanju tekmovanja, kar nam ne bo prav nič olajšalo dela pri našem dokazovanju v ligi prvakov,” pravi Pleško. Bloker Ljubljančanov Matic Videčnik pa si želi čim bolj glasne tribune: ”Vemo, da Rusom ta tekma veliko pomeni za nadaljnje tekmovanje, želijo odnesti v naslednji krog čim večje število točk. Mi smo z dvema video analizama preučili nasprotnika, pogledali tudi nekaj stvari, ki jih mi počnemo dobro oziroma slabo in skušali jih bomo z našo borbeno, srčno igro pred domačimi navijači presenetiti. Upam, da se jih zbere danes na tribunah čim več, da se od lige prvakov poslovimo z lepim vzdušjem.”

Fakel iz Novega Urengoja je bil z razlogom v lanski sezoni tretje najboljše moštvo v eni izmed najmočnejših odbojkarskih lig na svetu, prav tako pa si želi pred četrtfinalom priboriti čim boljše izhodišče za nadaljevanje Lige prvakov. Trenutno vodilna ekipa v skupini B je na prvi tekmi slavila s 3:1.