"Prepričana sem, da bo Andy spet igral v Wimbledonu."

Uncategorized 7. Apr 202011:17 > 11:21
Ian MacNicol/Getty Images for LTA

Po odpovedi letošnjega Wimbledona zaradi pandemije koronavirusa so se hitro začela pojavljati ugibanja, da je Andy Murray že odigral svoj zadnji dvoboj na osrednjem igrišču kompleksa, ki gosti najprestižnejši teniški turnir na svetu. Andyjeva mama, Judy Murray, se s tem ne strinja.

Andy Murray se je leta 2019 uspešno vrnil na igrišča Wimbledona, a zaigral samo v konkurenci dvojic. V nadaljevanju pretekle sezone se je vrnil tudi v konkurenco posameznikov in na koncu celo osvojil turnir v Antwerpnu. Po nekaj uspešnih mesecih so se nato znova pojavile težave s kolkom in Murray je bil prisiljen izpustiti Davisov pokal. Okrevanje po zahtevni operaciji ni potekalo po sanjskem scenariju, zato bi bil letošnji Wimbledon skoraj zagotovo zadnji v karieri britanskega šampiona.

Kljub vsem težavam, pa Andyjeva mama Judy Murray zatrjuje, da bo Andy leta 2021 znova stopil na sveto travo.

Do naslednjega Wimbledona je še celo leto in trije meseci, Andy pa bo takrat star šele 33 let. Poglejte Federerja. Tudi pri 38 igra odlično. Sijajna je tudi Serena, zato ne vidim ovir za Andyja. Če bo zdrav, bo zagotovo znova zaigral v Wimbledonu,” je za škotski BBC razkrila Judy.

To velja tudi za Jamieja. Pred kratkim je na vprašanje, kaj si še želi uresničiti pred koncem kariere, odgovoril, da bi rad v Wimbledonu zaigral s svojim bratom. Upajmo, da se bo ta želja uresničila.