PSG pred krizo? "Na vidiku kolosalne finančne izgube"

Srdjan Stevanovic/Getty Images

Epidemija koronavirusa je močno udarila tudi v svet športa, kjer so se številni znašli v težavah. Očitno tudi tisti, za katere smo pred epidemijo mislili, da so nedotakljivi.

Že več kot mesec dni vključno z Ligo prvakov stojijo vsa najpomembnejša tekmovanja v Evropi in svetu. Čeprav je vse več špekulacij, kdaj bi nadaljevali z igranjem po koncu epidemije koronavirusa, niti Uefa še manj pa nacionalne zveze o konkretnih datumih veliko ne želijo govoriti.

Zaustavitev vsega dogajanja bo pustila posledice v številnih klubih, tudi najbogatejših, ki na letni ravni za svoje delovanje porabijo na stotine milijonov evrov. Imuni na krizo niso očitno niti v Parizu, kjer je v zadnjih letih PSG na krilih petrodolarjev počasi postajal vse pomembnejši igralec v evropskem nogometu.

Zavračam nekatere domneve, ki so se pojavile, da bomo mi, kot klub, ki ima največ denarja, ostal najmanj oškodovan v teh trenutkih,” je v intervjuju za Radio Monte Carlo dejal predsednik kluba Nasser Al-Khelaifi in dodal: “Ne bom vam odkril nobene skrivnosti, če vam povem, da je naša plačilna lista res velika. Na koncu sezone bi lahko imeli kolosalne finančne izgube. Rešili bomo to težavo, toda ne bo enostavno in potreben bo čas, da se najde ravnotežje.”

Povedno nekoliko drugače omenjeno ravnotežje pomeni predvsem strinjanje zvezdnikov na veliko zmanjšanje plače. Na vprašanje, kako se bo na to odzval Neymar, je Al-Khelaifi odgovoril: “Pričakujem, da se bodo vsi potrudili za svoj klub. Vedo, kakšna je njihova odgovornost.”

V Ligue 1 naj bi s tekmovanjem nadaljevali 17. junija in prvenstvo končali 25. julija, nova sezona pa bi se začela 22. avgusta.