Odbojka na snegu – nov športni hit?

youtube

Evropska turneja v odbojki na snegu se bo marca, med obema tekmovalnima zimskima viškoma, svetovnim pokalom v alpskem smučanju v Kranjski gori in zaključkom svetovnega pokala v smučarskih skokih in poletih v Planici, ustavila tudi v Sloveniji.

Kranjska gora bo za turnirjem v Šplinderjevem mlinu na Češkem in Disentisu v Švici tretja v sezoni 2016/2017 gostila turnir evropske turneje, do konca zime se bo turneja preselila še v avstrijski Wagrain – Kleinerl, v Malbun v Liechtenstein in na Kronplatz v Italijo.

Odbojka na snegu je vznemirljiva različica našega športa in je med odbojkaši, gledalci in sponzorji vse bolj priljubljena. Navdušen sem, da tudi odbojka na snegu dobiva resne obrise organizirane turneje na visoki organizacijski ravni. To odbojki, kot športu, ki je namenjen vsem, daje možnost prisotnosti v zavesti igralcev, ljudi in medijske javnosti v vseh letnih časih, ne le poleti,” je pred prvo tekmo evropske turneje v odbojki na snegu dejal predsednik Mednarodne odbojkarske zveze, Brazilec dr. Ary Graca: “Pri Mednarodni odbojkarski zvezi smo zavezani osnovnim principom inovacije, univerzalnosti in odgovornega upravljanja. Vse našteto se združuje na Evropski turneji odbojke na snegu.”

“Letos bomo promocijsko gostovali tudi v Iranu, kar se nam zdi imenitno,” je dejal glavni organizator Martin Kaswurm. “Turnirjev se udeležujejo tudi zvezdniki svetovne turneje odbojke na mivki, lani si je turnirje v živo ogledalo več kot 30.000 gledalcev, na družbenih medijih smo vse bolj priljubljeni. Zgodba odbojke na snegu temelji na treh temeljih: udejstvovanju družin, spodbujanju druženja prek športa in promociji zdravega načina življenja.”

Turnir v odbojki na snegu bo v Kranjski gori 18. in 19. marca 2017.