Železarji ustavili tudi vodilni Ritten

HDD Jesenice

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v 7. krogu drugega dela Alpske lige v gosteh premagali italijanski Ritten (1:2) in so v izvrstnem položaju pred končnico.

Gostitelji, ki so kljub porazu še zmeraj na vrhu razpredelnice z 18 točkami, so povedli v 18. minuti, ko je zadel Oscar Ahlströhm

V 42. minuti je bil izključen Sašo Rajsar, minuto zatem pa je Nejc Berlisk z igralcem manj izenačil po protinapadu. Železarji so dobili krila in v 49. minuti je Marjan Manfreda po podaji Aleksandra Magovca dosegel odločilni zadetek. 

Razmerje v strelih na vrata je bilo 34:21 za Ritten, blestel je Žan UsRitten je poskušal na vse načine priti do zadetka. Minute so tekle, v tistih najbolj ključnih trenutkih končnice pa je bil plošček zelo daleč od vrat Usa.

Tako je Rittnu uspelo vratarja zamenjati z dodatnim napadalcem šele 25 sekund pred iztekom srečanja, kar je bilo vsekakor prepozno. Boj za čim boljše izhodišče v končnici ostaja odprto. Jeseničane nova tekma čaka v torek, ko bodo gostili razpoložen in po novem vodilni Pustertal.

Lestvica:          
PUSTERTAL      18
RITTEN        18 
ASIAGO        14 
SIJ ACRONI JESENICE 14
LUSTENAU       9
FELDKIRCH       6