Po treh letih tujec v dresu HK SŽ Olimpije!

Uncategorized 1. Jun 202019:31 > 19:37
HK SŽ Olimpija

HK SŽ Olimpija se je po treh sezonah z izključno slovenskimi fanti okrepila s prvim tujcem. V Ljubljano prihaja finski vratar Paavo Hölsä, ki je v finski ligi Mestis doslej odigral 155 tekem.

Ob vse glasnejših govoricah, da bi v prihodnji sezoni lahko morebiti ekipo HK SŽ Olimpije znova spremljali v Ligi EBEL, v Tivoliju še naprej sestavljajo igralski mozaik za prihodnjo sezono. Tokrat so se v vodstvu kluba odločili, da v svoje vrste po treh letih pripeljejo tujca.

Po odhodu Žana Usa v Jesenice so zeleno-beli potrebovali vratarja, ki so ga našli na Finskem. Paavo Hölsä je namreč novi vratar ljubljanske ekipe.

Veselim se, da se bom v naslednji sezoni pridružil ekipi Olimpije. Verjamem, da bomo odlična ekipa in se bomo v vseh tekmovanjih dobro borili. Upam, da nas bo na tribunah podpiralo veliko navijačev. Se vidimo v Hali Tivoli,” pravi Hölsä, ki bo v Ljubljano prišel pred začetkov treningov na ledu.

Trener Ivo Jan pa je o okrepitvi povedal naslednje: “Iskali smo zamenjavo za Žana Usa in v tem kontekstu smo našli finskega vratarja. Vesel sem, da smo hitro našli zamenjavo, saj je v tem času zaradi razmer trg dokaj miren. Verjamem, da se bo Paavo odlično odrezal in da bo med boljšimi vratarji v ligi. Trenutno je zadovoljstvo obojestransko.”