Šiško pred nadaljevanjem: Finale je še vedno naš cilj

FC Bayern München Basketball

V soboto se na kanale Sportkluba vrača košarkarska Bundesliga. Boj za naslov nemškega košarkarskega prvaka bo potekal samo v Münchnu, mi pa smo se pred nadaljevanjem sezone pogovarjali s članom Bayerna, Žanom Markom Šiškom.

Vodstvo lige se je odločilo, da bo zaključek lige nekoliko drugačen, kot bi bil sicer. V Münchnu bo igralo 10 od skupno 17 ekip v najelitnejšem nemškem košarkarskem tekmovanju. Za zaprtimi vrati bo med 6. in 28. junijem odigranih kar 35 tekem. Vse ekipe bodo med turnirjem nastanjene v istem hotelu, igralci pa bodo v času turnirja opravili vsaj dve testiranji na okužbo z virusom COVID-19.

Približno tri tedne treniramo na običajen način, torej tudi igro pet na pet. Premor se bo vsekakor poznal, čeprav smo skušali z individualnimi treningi ostati v dobri pripravljenosti. Jutri odhajamo v hotel, kjer bomo ves čas trajanja zaključka tekmovanja v karanteni.To bi znalo trajati en mesec, v kolikor se bomo seveda uvrstili v finale, kar je nenazadnje ne glede na okoliščine še vedno naš cilj,” nam je zaupal eden izmed Slovencev, ki si kruh služi v Nemčiji, Žan Mark Šiško.

Povezano

Bayern, za katerega igra Šiško, bo sezono nadaljeval brez prvega zvezdnika, nekdanjega NBA-jevca, Grega Monroa, ki se klubu ni pridružil na treningih in za moštvo ne bo več igral. Ravno tako je odsoten Nihad Đedović, ki je poškodovan.

Tekmovanje bo razdeljeno v dva dela. V prvem bo deset ekip razvrščenih v dve skupini. V skupini 1 bodo nastopili Gottingen, Crailsheim Merlins, Bayern, Ulm in Oldenburg, v skupini 2 pa Frankfurt, Alba Berlin, Rasta Vechta, Ludwigsburg in Bamberg.

Ob Šišku v nemški ligi igrata še Matic Rebec (Rasta Vechta) in Jan Špan (Crailsheim Merlins).

Tekme bo gostila dvorana Audi Dome, kjer domuje nemški velikan Bayern München, obračune pa boste lahko spremljali samo na Sportklubu.