V Tivoli se vrača Žiga Pance

Getty Images

SŽ Olimpija nadaljuje s sestavljanjem kadrovskega mozaika pred naslednjo sezono. Potem ko je v Tivoli prišel Aleksandar Magovac, so se Ljubljančani okrepili še z enim slovenskim reprezentantom, saj se v klub vrača izkušeni napadalec Žiga Pance.

Lepo se je vrniti v dvorano, v kateri sem naredil prve hokejske korake, in lepo je biti doma v teh negotovih časih. S predsednikom kluba sva se veliko pogovarjala in verjamem, da klub čaka svetla prihodnost. Želim si, da bi v Tivoliju igrali vrhunski hokej, kakršnega si Ljubljana in Slovenija zaslužita,” je ob povratku Pod Rožnik povedal 31-letni Žiga Pance, ki je z Olimpijo podpisal triletno pogodbo, nazadnje je nosil dres Slovana iz Bratislave.

S prihodom slovenskega reprezentanta je zelo zadovoljen tudi trener Ivo Jan: “Vsi se zavedamo Žigovih kakovosti, je vrhunski igralec, ki je že zadnjih deset let slovenski reprezentant. Zato me izjemno veseli, da bo kot otrok Olimpije okrepil svoj matični klub. S svojimi igralskimi vrlinami in profesionalnostjo bo nedvomno tudi vzor mlajšim igralcem. Žiga Pance pomeni veliko okrepitev za našo ekipo in prepričan sem, da bodo to prepoznali tudi obiskovalci.”