H Calcitu se vrača slovenski reprezentant

Calcit Volleyball

Odbojkarji Calcit Volleyja so po Martinu Kosmini in Diku Puriću dobili novo pomembno okrepitev za prihajajočo sezono. Po letu dni se v kamniški tabor vrača reprezentant Sašo Štalekar, ki je v minuli sezoni igral za avstrijsko ekipo Hypo Tirol Alpenvolleys Haching v nemški bundesligi.

Kamniški odbojkarji, ki jih bo v novi sezoni vodil Gregor Jerončič, so dobili novo, veliko okrepitev. Pravzaprav ni nova, kajti 214 cm visoki Sašo Štalekar je pred lanskim odhodom v Innsbruck štiri leta nadvse uspešno nosil dres Calcit Volleyja, prav po zaslugi odličnih iger v kamniški ekipi pa je postal tudi stalni član slovenske izbrane vrste.

Z Innsbruckom sem imel sicer podpisano dvoletno pogodbo, ki pa se je prekinila, ker klub ne bo več igral v nemškem državnem prvenstvu. Potem ko je Innsbruck izstopil iz nemškega državnega prvenstva in je zaradi koronavirusa položaj v tujini še vedno precej negotov, sem bil nekaj časa v dvomih, kaj narediti. Toda po pogovorih z vodstvom kamniškega kluba in ob veliki podpori glavnega pokrovitelja Calcita se mi ni bilo težko odločiti. V Kamniku želijo tudi v novi sezoni sestaviti močno ekipo, za nameček so na mesto trenerja pripeljali Gregorja Jerončiča, ki me lahko veliko nauči. Menim, da se bo v novi sezoni kakovost slovenske lige dvignila vsaj za stopnico ali dve, tako da bi lahko ob dobrih treningih in tekmah samo napredoval. Pa tudi sicer se v Kamniku počutim odlično, skrita želja, da bi se v prihodnosti spet preizkusil v tujini, pa vsekakor ostaja,” je ob vrnitvi v klub, v katerem se je uveljavil, dejal 24-letni Štalekar, ki je bil s svojo prvo sezono v tujini zadovoljen.

Mislim, da je bila to celo moja najboljša sezona v dozdajšnji odbojkarski karieri. Ves čas sem se počutil zelo dobro, ekipa je bila sestavljena iz samih pozitivnih fantov, tako da je bilo veliko smeha, zabave, vendar tudi trdega dela na treningih. Med sabo smo bili zelo povezani, pa še Innsbruck je zelo lepo mesto. Organizacija kluba je na visoki ravni, vodstvo kluba je bilo ves čas korektno do mene, za nameček pa sem dobil veliko priložnosti za igro, celo več kot sem pričakoval.

Ekipa iz Innsbrucka je nemško prvenstvo končala na četrtem mestu, velik prispevek k temu pa je dodal tudi slovenski reprezentant.

Še vedno je bilo nekaj nihanj, vendar manj kot v prejšnjih sezonah. V klubu so bili na koncu zadovoljni, to pa je bilo zame tudi najbolj pomembno. Zavedam se, da se moram še vedno veliko naučiti, mislim pa, da sem v minuli sezoni lepo napredoval in upam, da bom to dokazal tudi v kamniškem dresu,” se nove sezone že veseli Štalekar, ki je po svojem mnenju najboljši tekmi odigral proti najboljšima nemškima kluboma, Berlinu in Friedrichshafnu.