Cavanija in Meunierja ne zanima Liga prvakov

Getty images/Michael Regan

Francosko prvenstvo je prekinjeno in PSG je bil razglašen za prvaka. Toda Parižani letošnje sezone še niso končali, saj jih čaka borba za naslov najboljšega na stari celini.

Zaključni turnir osmerice Lige prvakov bo na sporedu v Lizboni od 12. avgusta. PSG si je že zagotovil nastopanje na turnirju, na katerem bo zagotovo nastopil brez Thomasa Meunierja in Edinsona Cavanija. V obeh primerih ne gre za poškodbe ali suspenz, temveč dejstvo, da obema konec junija poteče pogodba.

Čeprav je Uefa dala možnost klubom in igralcem, da podaljšajo pogodbo do konca sezone, ki je prestavljen zaradi epidemije koronavirusa, sta belgijski in urugvajski reprezentant omenjeno možnost zavrnila. S tem sta se tudi odrekla, da se borita za najpomembnejšo klubsko lovoriko v nogometu.

Meunier se je že dogovoril za odhod v Borussio Dortmund, medtem ko Cavani še izbira med ponudbami Atletica, Interja in Napolija. Za razliko od omenjenih dveh nogometašev, sta se Eric Maxim Choupo-Moting in Layvin Kurzawa odločila, da ostane v klubu, dokler se ne konča evropska odiseja.