Legenda ne zapušča Pireja: Nova pogodba za Spanoulisa

Turkish Airlines EuroLeague

Legendarni organizator igre Olympiacosa Vassilis Spanoulis ostaja član rdeče belih iz Pireja do konca naslednje sezone, potem ko je s klubom iz Pireja podaljšal pogodbo do leta 2021.

Olympiacos je informacijo o podaljšanju pogodbe potrdil v soboto, 11. julija, oziroma točno desetletje kasneje po prvem prihodu Vassilisa Spanoulisa v ekipo iz Pireja. To bo enajsta sezona izjemenega strelca v dresu Olympiacosa.

V letošnji predčasno končani sezoni je 37-letni organizator igre na 22 tekmah v Evroligi v povprečju dosegal 11,3 točke, 4,6 podaje in 1,2 skoka v približno 24 minutah na parketu.

Pred prihodom v Olympiacos je Spanoulis v Ligi NBA igral za Houston, dvakrat pa je bil član tudi največjega rivala Panathinaikosa, s katerim je bil evropski prvak leta 2009, kasneje je vajo dvakrat ponovil tudi s Pirejčani (2012 in 2013).

Spanoulis je najboljši strelec Evrolige v zgodovini, leta 2013 je bil MVP, veliko uspeha pa ima tudi na reprezentančni ravni. Leta 2005 je z Grčijo v Beogradu osvojil naslov evropskega prvaka (leta 2009 je bil na Poljskem še bronast), leto kasneje pa se je na svetovnem prvenstvu na Japonskem veselil srebra.