Odbojkarice Branika čarobno do velike zmage

Uncategorized 23. Feb 201720:38 > 20:44
Volley Branik

Odbojkarice Branika iz Maribora so v sklopu Pokala CEV s prikazom pravega karakterja in borbenosti pred domačimi gledalci v mariborski "Lukni" na kolena spravila tekmice Galatasarayja. A zmaga na povratni tekmi s 3:2 ni bila dovolj za napredovanje v četrtfinale.

Nova KBM Branik Facebook

Na povratni tekmi osmina finala pokala CEV sta se v mariborski “Lukni” pomerila domača Nova KBM Branik in turški velikan Galatasaray Istanbul. Na prvi tekmi pred štirinajstimi dnevi v Carigradu so Turkinje slavile s 3:0.

Favorizirane gostje so krenile odločno v tekmo in hitro prevzele pobudo. Do prvega tehničnega odmora so si priigrale prednost 8:4. Domačnike, ki so na začetku imele težave z realizacijo napadov so na drugem tehničnem odmoru lovile zaostanek sedmih točk (9:16). Gostujoče odbojkarice so v končnici uvodnega niza nadzirale potek igre in slavile s 25:14.

V drugi niz so domačlinke krenile pogumno in po bloku Mlakarjeve povedle 6:4. Tudi v nadaljevanju so igralke Nove KBM z borbeno igro in uspešnim napadom uspele držati prednost. Na drugem tehničnem odmoru so bankirke po bloku Blagnetove vodile 16:14. Gostujoče igralke so se uspele vrniti in z dobrimi servisi Kalačeve izenačila na 19:19. V dramatični končnici so Mariborčanke uspele z odličinimi servisi Najdičeve pobegniti za dve točki (24:22) . Piko na I odlični igri v drugem setu je dala Sobočanova in bankirke so drugi niz dobile s 25:23.

Na krilih osvojenega niza so Mariborčanke začele tretjega silovito in po napadu naveze Najdič-Planišec povedle 4:1. Začeten nalet Turkinj ni zmedel, ki so v nadaljevanju zaigrale bolje. Gostje so le uspele ujeti domačinke na 10.točki po bloku Centonijeve in počasi se je tehtnica nagibala na stran favoritinj. Z delnim izidom 5:0 so odbojkarice Galatasaraya povedle 19:14. V končnici je trener domačih poskusil z menjavami na začetnem udarcu, a žal ni prineslo želenega učinka in Turkinje so slavile s 25:20.

Z napredovanjem v žepu je gostujoči trener Guneyligil začel četrti niz s spremenjeno postavo. Začetek niza je bil izenačen do 6.točke, ko je gostjam uspelo pobegniti po zaslugi Aydinlarjeve na tri točke razlike (9:6). Mariborčanke se niso predale in uspele Turkinje ujeti na 14.točki, ko je Saša Planinšec z dvema zaporednima točkama bankirkam priborila prednost 16:14. V končnici se je pri domačih razigrala Mlakarjeva, ki je nizala točke kot za šalo in Mariborčanke so dobile četrti niz s 25:21.

Peti niz je domači trener Bruno Najdič namesto Blagnetove začel s 16-letno Aljo Jeralo. Ekipi sta bili povanani do 4:4, ko so domačnike po zaslugi odličnih začetnih udarcev Najdičeve in igre v polju z delnim izidom 4:0 pobegnile na 8:4. Turkinje so odgovorile z enako mero, ko je niz prekinila Sobočanova in branikovkam prinesla vodstvo 9:8, kar je domačinkam dalo novega zagona. Končnica niza je pripadla domačinkam in zmaga je ostala je v Mariboru. Rezultat 15:9.

”Prvi niz smo začele prestrašeno in nedločno, a smo kasneje pokazale kar znamo in zaigrale tako kot znamo. Škoda parih napak v tretjem setu, ki so Turkinjam omogočila napredovanje, a se nismo predale in zmaga je ostala v Lukni,” je po zadnji letošnji evropski tekmi dejala članica Nove KBM Branika Anita Sobočan.