Muršak iz skromnega Amurja v veliki CSKA

Ljubljana – Jan Muršak je dokaj hitro zaključil zgodbo z Amurjem. Mariborčan bo svojo kariero nadaljeval pri moskovskem CSKA-ju.

Novo leto Janu Muršaku prinaša tudi novega delodajalca. Potem ko je sezono v ligi KHL začel pri Amurju iz Habrovska, je tik pred novim letom spakiral kovčke in se preselil v moskovski CSKA. Muršak je podpisal pogodbo do konca sezone 2014/15. Moskovčani so Amurju plačali odškodnino (njena višina je ostala skrita), ki bo ekipi iz dalnjega ruskega vzhoda prišla še kako prav, saj je v velikih finančnih težavah.

Muršak je za Amur na 36 tekah dosegel 12 golov in prispeval 9 podaj, s čimer je bil drugi najučinkovitejši igralec svoje ekipe. Ekipa iz Habrovska je le nekaj ur pred Muršakom prodala tudi prvega strelca Jakuba Petružaleka, ki se je preselil v Ak Bars Kazan. Vodilni možje si na ta način želijo rešiti težak finančni položaj, saj naj bi bil klub tik pred bankrotom.

Muršak se bo v Moskvi pridružil številnim hokejskim velemojstrom, kot so Aleksander Radulov, Viktor Kozlov, Aleksej Morozov in ostali. Brez dvoma bo v ruski prestolnici imel veliko hujšo konkurenco, ki pa se je Muršak nikoli ni bal. Rdeča armada si z velikimi finančnimi vložki želi hitro vrniti na pota stare slave. CSKA trenutno na zahodu zaseda peto mesto in se bo zagotovo uvrstil v končnico, medtem ko je skromni Amur predzadnji na vzhodu.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images