Prevzela so ga čustva: Upam, da je oče to videl

Nogomet 17. Maj 202110:32 > 10:37
Alisson Becker je februarja v tragični nesreči na jezeru izgubil svojega očeta. Foto: Reuters

Nogometaši Liverpoola so se po zaslugi zadetka vratarja Alissona v 95. minuti razveselili pomembne zmage v boju za mesta v ligi prvakov. Brazilski čuvaj mreže, ki je prvi vratar v 129-letni zgodovini Liverpoola, ki se je vpisal na listo strelcev, je po tekmi pogledal v nebo in se spomnil na umrlega očeta.

Liverpool, ki se krčevito bojuje za mesta med vodilno četverico, se je na nedeljski tekmi proti WBA dolgo mučil, nato pa ga je v zadnjih sekundah tekme rešil vratar. “Želel sem priti v šestnajstmetrski prostor, da bi na sebe potegnil kakšnega branilca. A nihče me ni pokril in zgodilo se je, kar se je. Mislim, da je bog položil roko na mojo glavo. Počutim se blagoslovljeno,” je takoj po tekmi dejal junak Liverpoola.

Izjemen zadetek Brazilca:

Alisson: Nogomet je moje življenje

Po zadetku in nadvse pomembni zmagi se je ozrl v nebo in se spomnil na očeta, ki je tragično umrl konec februarja. Utonil na jezeru v mestecu Lavras do Sul.

“Prevzemajo me močna čustva po vsem, kar se je v zadnjem času dogajalo meni in moji družini. Nogomet je moje življenje, od kar vem zase, sem ga igral z očetom. Upam, da je videl zadetek. Prepričan sem, da ga je proslavljal skupaj z bogom,” je še dodal Alisson.

Brazilski vratar je v Evropo prišel iz Internacionala leta 2016, ko je okrepil Romo. Po dveh sezonah v Rimu ga je za kar 72,5 milijona evrov kupil Liverpool, kjer je hitro postal ljubljenec navijačev. Bil je tudi eden od najzaslužnejših, da se je Liverpool v pretekli sezoni po 30 letih spet veselil naslova angleškega prvaka.

Liverpool pred zadnjima dvema krogoma zaseda peto mesto (63). Ima točko manj od Chelseaja in tri manj od Leicester Cityja. V zadnjih dveh krogih bodo rdeči gostovali pri Burnleyju, v zadnjem krogu pa na Anfieldu gostijo Crystal Palace. Popoln izkupiček (6 točk) bo skoraj zagotovo dovolj za ligo prvakov, saj se Chelsea in Leicester v torek merita med sabo.

Komentari

Vaš komentar