VIDEO: Komolec iz nočne more, tega ne vidiš vsak dan

Drugi športi 2. Maj 20219:52 0 komentarjev
Twitter

Češki borec Jiri Prochazka je spektakularen način prišel do druge zmage v UFC in pokazal vsem, da bo treba nanj v lahkotežki kategoriji še kako resno računati. V drugi rundi glavne borbe večera je s komolcem nokavtiral Američana Dominica Reyesa.

Zdaj že nekdanji zvezdnik japonske organizacije Rizin, v njej je na 11 borbah zmagal kar desetkrat, je v Las Vegasu pokazal Američanom, da imajo tudi Čehi svojega MMA-šampiona.

Čeprav je bil Dominic Reyes favorit in je v drugi rundi z velim krošejem dodobra zamajal nogi češkega borca, se je zanj vse skupaj končalo zelo klavrno. Prochazka je tik pred iztekom druge runde s komolci prišel do nove spektakularne zmage v njegovi karieri. Najprej je priletelo od spredaj, nato nepričakovano še iz obrata in Reyes padel kot požagano drevo. Za Američana je bil to že tretji zaporedni poraz.

Jiri: Nisem veliko razmišljal

#related-news_0

“Za vami želim deliti lepote tega športa. Po kontra udarcih Reyesa, nisem veliko razmišljal in se boril povsem po občutku,” je po veliki zmagi dejal 28-letni Čeh.

Po dvoboju so se za za zdravje in počutje ustrašili preostali UFC borci. “Upam, da je Reyes dobro. Tole je bilo brutalno. Gre za trd in nevaren šport, a ga ljubim,” je zapisal Dustin Poirier, borec, ki je pred meseci premagal Conorja McGregorja, “srečno, fantje, v lahkotežki kategoriji skupaj s Prochazko,” pa je zapisal težkaš Derrick Lewis.

Oglasil se je tudi prvak

Nora zmaga Prochazke je zanimanje prebudila tudi pri UFC prvaku v lahkotežki kategoriji, Poljaku Janu Blachowiczu, ki je s tvitom namignil, da bi lahko bil Čeh njegov naslednji tekmec, nato pa je obrnil ploščo in dejal, da vedno drži obljubo. Njegov naslednji tekmec tako ostaja Brazilec Glover Teixeira. Dvoboj je predviden 4. septembra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!