Raković začel na najnižji točki, Ibričić ponosen

Nogomet 24. Okt 202221:35
Foto: Zajem zaslona

V deveti oddaji druge sezone Pod prečko sta se Dejanu Obrezu in Mihi Penku pridružila tudi legendarni slovenski Ermin Raković in športni direktor Domžal Senijad Ibričić.

Celotna 9. oddaja Pod prečko:

“Po karieri sem se kar nekaj časa lovil. Sprva sem mislil biti nogometni agent, a hitro videl, da nisem za ta posel. Nekaj časa sem potreboval, da sem se našel. Naredil sem licenco za trenerja in dobil priložnost pri mlajših selekcijah Olimpije ter videl, da mi je to fajn delati. Po Svobodi zdaj uživam pri Ljubljani. Sicer smo na najnižji točki, a imamo svoj cilj. Smo prvi na lestvici, imamo dobro ekipo. Trdo delo v letu in pol se že vidi, sam pa si želim nekega dne trenirati ekipo tudi v najmočnejši slovenski ligi. Začel sem na najnižji točki, z razlogom, da se naučim,” je uvodoma v oddaji povedal nekdanji napadalec Olimpije in Maribora.

Kaj danes spočne legendarni Ermin Raković:

Ibričić pohvalil ekipo Domžal

V oddaji Pod prečko je prvič gostoval tudi športni direktor Domžal Senijad Ibričić, ki se je v zadnjih dneh mudil v Argentini, kjer je igral za dober namen. Družbo mu je delal tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin.

Vseeno ni zamudil tekme proti Mariboru, ki so jo dobile Domžale s 3:0. “Takoj, ko sem pristal v Zagrebu, sem odšel neposredno na tekmo. Nisem videl ne ženo, ne otrok, a mislim, da je se je splačalo. Dober rezultat za vse,” se je nasmejal Ibričić in v nadaljevanju trenerski štab in igralce zasul s pohvalami. “Ponosen sem na fante, da so po vodstvu 3:0 stopili s plina. Trener jim je rekel naj se umirijo v spoštovanju do nasprotnika. Nogomet se igra 11 na 11.”

Raković o Katancu

Raković je tudi nekdanji slovenski reprezentant. Za Slovenijo je zbral 17 nastopov in dosegel zadetek. “Tam sem bil zaradi trdega dela. V vsakem klubu, v katerem sem bil, sem osvajal lovorike. Želja o igranju za reprezentanco je bila vedno velika, je pa bilo težko v tistem času. Ko sem bil najbolje pripravljen, sem težko prišel zraven zlate generacije. Srečko Katanec je imel svojih 20 igralcev. Noben ni mogel ne ven, ne not. Bolje sem igral, slabše je bilo, to je bil še večji minus, a mu ne zamerim,” je razlagal Raković. Najbolj mu je žal, da se je poškodoval tik pred odhodom na svetovno prvenstvo.

Rožman najboljši trener v Sloveniji

Ibričić je v oddaji Pod prečko pohvalil trenerja Domžal, Simona Rožmana. Čeprav je Rožman velikokrat tarča kritik, je za nekdanjega bosanskega reprezentanta najboljši strokovnjak v Sloveniji: “Je velik delavec, dela 24 ur na dan. Imava poseben odnos, spremenil je mojo kariero, jo tudi podaljšal. Zame je najboljši trener v Sloveniji.”

Skomina zamenjal Čeferina

Največja sprememba je bila strokovni sodelavec v sodniškem pogledu, v katerem je sodniške odločitve z nami tokrat analiziral Damir Skomina. Primorec je v bogati karieri sodil na več kot 1000 tekmah, od tega 354 v prvi slovenski nogometni ligi in 256 v mednarodnih tekmovanjih. 51 tekem je odsodil tudi v elitni Ligi prvakov, sodil pa je tudi v velikem finalu med Liverpoolom in Tottenhamom (2019).

Kot je že v navadi, je sledil tudi pregled najlepših golov in obramb minulega kroga ter seštevali smo Fantasy točke.

Komentari

Vaš komentar