Huda nesreča v F2 dva dirkača poslala v bolnišnico

Avtomoto 5. Dec 202118:21 > 18:27 1 komentar
Theo Pourchaire je po trku pristal v bolnišnici. Foto: Guliver image.

Pred startom dirke formule ena za Veliko nagrado Savdske Arabije, so se na stezo odpravili v razredu formula 2, kjer so gledalci v Džedi videli hudo nesrečo že na startu. Sledila je dolga prekinitev, oba dirkača udeležena v močan trk pa sta bila prepeljana v bolnišnico.

Komaj 18-letni Theo Pourchaire je po prižigu zelene luči obstal na svojem startnem mestu, ostali dirkalniki so pospešili, v gneči pa je v nemočnega Francoza na vso silo trčil Enzo Fittipaldi (Charouz Racing System).

Start dirke F2:

Zaradi morebitnih poškodb se je režiser odločil, da dodatnih posnetkov trka ne bo. Dirkača so nemudoma oskrbeli že na startno-ciljni ravnini ter ju nato prepeljali v bližnjo bolnišnico. Oba sta pri zavesti, so sporočili iz vodstva tekmovanja, več o njunem zdravstvenem stanju ni znanega.

Organizatorji so dirko nemudoma prekinili, nadaljevala se je šele po dolgem premoru. Ker je kmalu sledila naslednja nesreča, ki je prekinila dogajanje, so uspeli odpeljati le pet krogov. Zmage se je veselil vodilni dirkač sezone, Avstralec Oscar Piastri (Prema Racing).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje