Bogatinov: Troboj za obstanek želimo spremeniti v četveroboj

Nogomet 5. Mar 202313:28

V drugem delu sezone so Radomljani dokazali, da mislijo še kako resno v boju za obstanek med slovensko nogometno elito. Dober tempo zbiranja točk ima podpis Oliverja Bogatinova, ki pa priznava, da bo potrebno za ohranitev prvoligaškega statusa tudi za naslednjo sezono nenehno mešati štrene višje uvrščenim ekipam na lestvici.

Čeprav je bila v sobotnem večeru Olimpija v Stožicah precej boljši nasprotnik od Radomelj, so trdoživi mlinarji vse do konca tekme zmaje držali v položaju, ko bi en sam njihov zadetek pokvaril načrte najmočnejši ekipi lige. Za nami je že pet krogov, a so Ljubljančani Radomljam zabili šele tretji gol v drugem delu sezone.

Da bodo bolj pragmatični in da je njegova prva naloga zmanjšati število prejetih zadetkov, je novi trener Oliver Bogatinov napovedal že pred začetkom drugega dela sezone. Izkušeni Gorenjec pa se po drugi strani dobro zaveda, da njegovi ekipi nekaj vendarle še manjka, da bo konkurenčna tudi najboljšim ekipam lige.

“Olimpija je kvalitetna ekipa in je zasluženo tu, kjer je. Na vrhu lestvice in z veliko točkovno prednostjo. Ampak dobro smo se jim zoperstavili, imeli smo tudi svoje priložnosti. Verjamem, da če ne bi tako hitro prejeli zadetka na začetku drugega polčasa, bi lahko bilo še zelo zanimivo,” je po tekmi poudaril Bogatinov.

Uspehi ekip z dna lestvice še povečujejo zanimivost lige

Če se je po prvem delu sezone zdelo, da bodo tri ekipe na dnu lestvice, Tabor, Gorica in Radomlje, na medsebojnih tekmah odločile bitko za obstanek, so ta moštva že na začetku drugega dela sezone pokazala, da jo znajo še kako zagosti tudi višje uvrščenim zasedbam. Bo morda v boju za obstanek ključne celo to, kdo bo več točk “ukradel” moštvom, z vrha lestvice?

“V prvem delu sezone so te tri ekipe res točke večino osvajale druga proti drugi, a z uspehi v drugem delu sezone smo v ta boj za obstanek na nek način potegnili tudi Bravo, ki se nam je morda ob premoru zdel nedosegljiv. Z začetkom drugega dela sezone smo ekipe na dnu lestvice prvenstvo naredile še bolj zanimivo,” meni 44-letnik.

In zaključi.

“Na dnu smo ekipe v eni točki razlike in to je seveda zanimivo, ampak upam, da bomo mi že pred koncem sezone rešili dvome o obstanku. Mislim, da drugem delu igramo z večjo energijo, z večjim entuziazmom in večjo odgovornostjo ter tudi emotivno komponento, ki je v naši ekip močno izražena.”

Oliver Bogatinov po tekmi za Sportklub

Komentari

Vaš komentar