Brez nastopa v Katarju: Salah ni zdržal pekla v Senegalu

Nogomet 30. Mar 20227:42 > 9:06

Tako kot Evropi so se tudi v Afriki delile zadnje vstopnice za Katar 2022. V vročem obračunu med Senegalom in Egiptom, ki so ga odločale enajstmetrovke, so se na svetovno prvenstvo uvrstili Senegalci, trenutno eden najboljših nogometašev na svetu Mohamed Salah pa je ostal praznih rok.

Po zmagi Egipta na prvi tekmi zadnjega sklopa afriški kvalifikacij pred domačimi gledalci z 1:0, jih je v torek v Dakarju pričakal pravi pekel. Že v 3. minuti povratnega srečanja so Senegalci  po zadetku Boulayeja Die poravnali na 1:1. In ker v nadaljevanju nismo več videli zadetkov, so o zmagovalcu in potniku v Katar odločale enajstmetrovke.

Navijači so se nad egiptovske nogometaše spravili tudi z laserji, ki so jih pretihotapili na štadion, kar je zagotovo pripomoglo, da so Egipčani zadeli le en strel z bele točke, zgrešil je tudi njihov prvi zvezdnik Mohamed Salah, nastop Senegalcev na SP v Katarju pa je potrdil njegov klubski kolega pri Liverpoolu Sadio Mane.

Vroče enajstmetrovke v Dakarju:

Steklenice, kamenje in napad na avtobus

Egiptovska nogometna zveza po izpadu ni skrivala razočaranja nad organizacijo tekme in javno okrcala dogajanje v Dakarju in vložila tudi uradno pritožbo.

“Egiptovska ekipa je bila tarča rasizma in žaljivih transparentov na tribunah, namenjenih igralcem, zlasti Mohamedu Salahu. Poleg tega so senegalski navijači terorizirali naše igralce tako, da so med ogrevanjem vanje metali steklenice in kamenje ter napadli napadli naš avtobus. Počilo je steklo, kar se lepo vidi na fotografijah in videoposnetkih priloženimi v pritožbi,” so zapisali.

Poleg Senegala so si v torek vstopnico za Katar zagotovili še Gana, Kamerun, Maroko in Tunizija.

Že uvrščene države na SP 2022 (27/32): Katar, Nemčija, Danska, Brazilija, Francija, Belgija, Hrvaška, Španija, Srbija, Anglija, Švica, Nizozemska, Argentina, Iran, Južna Koreja, Japonska, Savdska Arabija, Ekvador, Urugvaj, Kanada, Gana, Senegal, Portugalska, Poljska, Tunizija, Maroko, Kamerun.

Manjkajo še:

– zmagovalec dodatnih kvalifikacij med Azijsko in Južnoameriško zvezo (Združeni arabski emirati/Avstralija – Peru)

– drugouvrščena ekipa kvalifikacij v Severnoameriški zvezi (ZDA/Mehika/Kostarika)

– tretjeuvrščena ekipa kvalifikacij v Severnoameriški zvezi (ZDA/Mehika/Kostarika)

– zmagovalec dodatnih kvalifikacij med Severnoameriško in Oceansko zvezo (ZDA/Mehika/Kostarika – Salomonski otoki/Nova Zelandija)

– zmagovalec enih od evropskih kvalifikacij (Škotska/Ukrajina – Wales)

Komentari

Vaš komentar