Celjani z velikimi načrti za nadaljevanje sezone

Nogomet 2. Feb 202216:08 0 komentarjev
Simon Rožman Foto: Uroš Skaza

Tudi Celjani so se na spomladanski del sezone pripravljali v Beleku. Grofje po prvem delu sezone zasedajo šele sedmo mesto, toda z novim trenerjem in novimi okrepitvami so apetiti in načrti za prihodnost veliki. Za Sportklubove kamere sta spregovorila Simon Rožman in kapetan mlade slovenske reprezentance Dušan Stojinović.

Najprej je pred mikrofon stopil trener Simon Rožman, ki se je ozrl na pripravljalne tekme v Beleku, ki so jih odigrali proti ruskim prvo in drugoligašem. Celjani so to obdobje končali z dvema remijema in eno zmago.

“Tekme so definitivno služile svojemu namenu. Želeli smo si agresivne nasprotnike s kvaliteto, ki je verjetno nad slovensko ligo. Fantje delajo tisto, kar se od njih pričakuje. Ena velika profesionalnost in velika delovna vnema. Moram reči, da obstaja dobra povezanost in atmosfera v slačilnici. To so sigurno stvari, ki si želimo, da bi nas krasile, ne zgolj 14 dni, ampak leto, dve, tri, deset. Vse kar smo načrtovali smo realizirali, kar mislim, da je zelo pomembno,” je dejal Rožman.

Iz Rusije nazaj v Celje

Po polletni avanturi v ruskem Himkiju, se je k Celjanom vrnil kapetan mlade slovenske reprezentance Dušan Stojinović. Najprej je spregovoril o vrnitvi v Celje, nato pa še o nivoju ruske lige.

“Mislim, da je bil to en velik plus zame. Doživel sem nek večji nivo, hitrejšo igro. Videl sem, kaj pomeni biti na višjem nivoju. Upam, da bom spet kmalu odšel nekam. Skratka, ena velika pozitivna izkušnja,” je po igranjem za ruskega prvoligaša dejal Stojinović.

“Definitivno je razlika, približno dva nivoja večja, od slovenske lige. Ni to spet to tako velik vav, tako kot govorijo. Moraš biti, sploh mentalno pripravljen na vse večje stvari. Igraš proti igralcem, ki so vredni več milijonov, medtem ko tukaj na žalost ni tako. Ampak mislim, da slovenska liga stremi k temu, da bo čim boljša, in upam, da bo enkrat prišla na ta nivo,” je sklenil kapetan slovenske mlade reprezentance.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!