Dončić izpušča tekmo, z izjavo pridobil pozornost Kasparova

Košarka 16. Nov 202221:03 0 komentarjev
Foto: Kevin Jairaj-USA TODAY via Guliver

Zvezdnik Dallas Mavericks Luka Dončić je po 13 tekmah nove sezone v NBA najboljši strelec lige in vsekakor v ožjem izboru kandidatov za naziv MVP. 23-letnik je fantastično začel novo sezono, toda naporno poletje in visok ritem tekem v nadaljevanju sezone predstavljata tveganje za preobremenjenost. Tako bo Dončić izpustil tekmo proti ekipi Houstona. Hkrati pa je slovenski košarkar poskrbel tudi za dvignjeno obrv pri enem izmed najboljših šahistov vseh časov Gariju Kasparovu.

Dallas se je v noči na sredo znova pošteno mučil za zmago nad Los Angeles Clippers, v glavni vlogi pa je bil, kot je to že stalnica proti ekipi iz mesta angelov, Luka Dončić. V izjemno razburljivi tekmi, v kateri so Mavericksi zapravili 25 točk prednosti, je slovenski zvezdnik dosegel kar 35 točk in vpisal še 11 skokov.

Ker bodo košarkarji Dallasa igrali še drugi dan zapored, so se pri Mavericksih odločili, da bodo Dončića proti najslabši ekipi lige nekoliko spočili. To bo njegova prva izpuščena tekma v sezoni, vseeno pa slaba ekipa Houstona ne bi smela povzročati preveč preglavic preostalim košarkarjem ekipe iz Teksasa.

Obrv dvignil tudi legendarni Kasparov

Gari Kasparov je z zanimanjem pospremil odgovor Dončića na vprašanje, ali v zadnjem obdobju spremlja, kaj se dogaja s Twitterjem. “Ne. Na telefonu igram šah,” je bil kratek in jedrnat slovenski košarkar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!